Kasa fanları nasıl takılmalı?

Furkan407

Decapat
Selamlar, Kasamın içi mukemmel kablolanmıs olmasına ragmen ve önde 3 arkada 1 adet fan varken çok ısınıyor. Nedeninin ön tarafın cam olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Her neyse kasanın üstünde 2 adet fan mevcut herkes üst tarafa egzoz fan takılır diyor ama benim düşüncem soguk hava üflerse hem direk ekran kartınl ve işlemciye temas ettigi icin daha iyi sogutma işlemi gerçekleşir. Hem zaten içeriden sıcak hava atılsa öndeki fanlar sogutmadıktan sonra işe yaramaz diye düşünüyorum. Sizce egzoz fan mı yararlı olur yoksa hava üfleyecek şekilde mi takmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Üst ve arkaya egzoz fan takılmasının sebebi ısınan havanın yükselmesidir. Fanları arka ve üstte egzoz, ön kısımda ise içeri hava alıcak şekilde yerleştirirsen kasa içinde düzgün bir hava akışı olur.

Üst tarafa içeri üfleyen fan takarsanız bu sefer akış tamamen bozulur ve sıcak hava sürekli kasanın içinde dolaşır. Öndeki 3 taneden birini üste egzoz şeklinde takın. Daha verimli olur. Bu arada kasa modelini ve sıcaklıkların ne olduğunu da söylerseniz daha net yorumlar yapabiliriz.

Ek: Üst tarafta fan takılı mı şu an? Toplamda kaç tane fan takılı kasada?

Isınan hava otomatikman yükselir kırmı renkle gösterilen yerlerde fanlar dışarı doğru üflemeli içerdeki sıcak havayı dışarı atmalı. Serin hava ön taraftan veya alt taraftan alınabilir sadece. Kasanın önü camsa serin hava gelmesi konusunda engel oluşturabilir ilk alırken bunu düşünmek gerekiyordu.
1563737602073.png

Toplam 6 fanınız mı var ?
Eğer öyleyse öne 3 arkaya 2 gayet yeterli olacaktır arkaya 3 te takabilirsiniz ama bence 2 yeter.
Benim 3 onde 1 arkada var 2 tane fan takma yeri mevcut oraya fan alıcam egzoz olarak kullanın diyorsunuz peki ısıyı düşürürmü ekran kartim rx 580 oc edition kasa gamepower horizon kasası pahalıda bi kasa nasıl boyle bi sorunu olur anlamadım
Üst kısımda olan fanlar dışarı üflemeli. Fanlar soğutma işlemini hava sirkülasyonu ile yapar, en doğru olanı da havayı olabildiğince kasadan dışarı hızlı tahliye etmek.
Peki icindeki parcalar cok isiniyor 2 adet üste egzoz fan taksam parçaların ısısı düşermi almaya degermi para sorun degil

Benim 3 onde 1 arkada var 2 tane fan takma yeri mevcut oraya fan alıcam egzoz olarak kullanın diyorsunuz peki ısıyı düşürürmü ekran kartim rx 580 oc edition kasa gamepower horizon kasası pahalıda bi kasa nasıl boyle bi sorunu olur anlamadım
Sorun birazda olsa gidecektir. Pahalı olması önemli değil kalitesi sunduğu özelikler vs. kasa alırken biraz araştırsaydınız bu kasa yerine çok daha iyi kasa alabilirdiniz ısınma problemide kasanızdan kaynaklı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı