Kasa Fanlarını Silikon İle Sabitlemek

Yer
Kuşadası
Daha fazla  
2010'da çıkan bir bilgisayarın kasasına 2-3 fan daha ekleyip işlemciyi O.C yapmayı düşünüyorum hemde biraz upgrade yaparak PC'yi güçlendirmek istiyorum. Fanlar için yer yok ancak sıcak silikon ile sabitlersem bir sorun oluşturur mu? Ya da gereki yerlere delik açmak gerekir mi?

Çözüm
Bir fan için takılacak yer ayarladım aldığım fan vidalarıyla mı gelir ?
Evet aldığın fan vidalarıyla beraber geliyor.
Bu arada sıcak silikonu düzgün bir şekilde yaparsan seni biraz idare eder ama kasanın ısınmasıyla arkadaşın dediği gibi silikonların düşer.
Delik açıp o deliğe somunlu vida takabilirsin en sağlam yöntem bence.
Bir fan için takılacak yer ayarladım aldığım fan vidalarıyla mı gelir ?
Evet aldığın fan vidalarıyla beraber geliyor.
Bu arada sıcak silikonu düzgün bir şekilde yaparsan seni biraz idare eder ama kasanın ısınmasıyla arkadaşın dediği gibi silikonların düşer.
Delik açıp o deliğe somunlu vida takabilirsin en sağlam yöntem bence.

Çözüm
Fanlar titreşimli çalıştığı için zamanla silikon düşer. Ben denemiştim, 1 gün dayandı. 2 tane çapraz vida atsan bile çok iyi tutar.
Ayrıca O.C. için fan sayısından ziyade fanların konumu ve kasa içi hava akımı da önemli.

Xigmatek SEII serisi 120mm fan buldum 43tl ye vidalarının yanında olup olmadığı yazmıyor , peki ben somonla sabitlesem kasaya zarar verir mi ? ürün XIGMATEK SEII SERİSİ 120MM MAVİ LED FAN - Vatan Bilgisayar
zaten kasada 1 tane fan var oda işlemci fanı

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…