Kasa, Güç Kaynağı ve İşlemci Soğutucu Önerisi

drumbanger

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar. Geçen hafta sonu sistem toplayacaktım ancak bayram telaşından ertelemek durumunda kaldım. :)

Kasa ve sıvı işlemci soğutmaları birbiriyle yer olarak anlaşamazsa anakart üzerindeki bazı slotları engellediğinden dolayı her şeye karar verebildim ama kasaya, sıvı soğutmaya ve güç kaynağına karar veremedim bir türlü.

Sizlerden ricam; bana Midtower, ATX, kablo yönetimine sahip ve içi ferah olan bir kasa önermeniz. Eğer kasa yanında PSU da geliyorsa minimum 80 Plus Silver (hatta tercihim Gold) olan bir PSU arıyorum. Eğer CM 693 gibi kasa ve soğutucu beraber bir ürün önerirseniz, kafamda güzel PSU'lar var uyum sağlayabilecek.

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçenizi belirtmeden size yardımcı olmamız pek kolay değil gibi. CM693 yanında Seidon 120V soğutucuyla geliyor. Onu tercih edebilirsiniz.

Eğer sınırsız bir bütçem olsaydı gider en pahalılarını alırdım. Bu cümleniz hiç işlevsel değil. Öneri isteyen bir insan ortalama bir bütçeye sahiptir. Ki, önerinizin geçerliliğine ne kadar inanırsam bütçem yetmese bile; ay sonunu beklerim ve maaşımla o bütçeye çıkarak sizin önerdiğiniz bileşenleri alırım.

Kasa, güç kaynağı ve işlemci için sıvı soğutmaya maksimum 1200 TL ayırabilirim. @MF ve @son_goku sizin önerileriniz nedir acaba? Corsair RM serisini düşünüyordum güç kaynağı olarak ama performansı yetersiz deniyor.

Ayrıca, CX 750 için cızırtı sorunu olduğu söylenmiş. Hem de modüler değil. 400R güzel bir kasa ama durum bu.

Şöyle bir şey sorayım; 500R kasa olarak kullansam ve H100i soğutma alsam bunların yanına yakışacak tam modüler bir PSU olarak ne olabilir?

Tam modüler bir güç kaynağı değil. Tam modüler güç kaynakları daha çok içime siniyor açıkçası, o yüzden RM serisini örnek vermiştim mesela. Yoksa; ekim ayı sistem tavsiyelerindeki FSP de oldukça güzele benziyordu.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı