Çözüldü Kasa hava akışı olması gerekenden daha mı iyi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

narkissos

Kilopat
Daha fazla  
Kasam bilgisayar masası bölmesinde ve iç kabloları karışık bir şekilde duruyor. Buna rağmen sıcaklık değerlerinde bir sorun yok oldukça serin bana kalırsa. Bu işte bir terslik mi var ?

Kasa: Zalman Z3+
PSU: ZM600-LE
İşlemci: i7-3770
Ekran kartı: Rx 580 nitro+

Fotoğrafta RX 570 ROG Strix var, o bir kaç gün önce çekmiş olduğum fotoğraf. Kart değişimi yaptım, kasa içi aynı yine.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (133).png
    Ekran Görüntüsü (133).png
    650,2 KB · Görüntüleme: 60
  • Ekran Görüntüsü (135).png
    Ekran Görüntüsü (135).png
    588,9 KB · Görüntüleme: 53
  • Ekran Görüntüsü (136).png
    Ekran Görüntüsü (136).png
    768,3 KB · Görüntüleme: 53
  • WhatsApp Image 2020-02-09 at 14.11.29.jpeg
    WhatsApp Image 2020-02-09 at 14.11.29.jpeg
    284,7 KB · Görüntüleme: 59
  • WhatsApp Image 2020-02-13 at 13.32.01.jpeg
    WhatsApp Image 2020-02-13 at 13.32.01.jpeg
    128 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yani senin kasayı koyduğun bölüm geniş havayı tahliye eder. Arkası da açık onun haricinde mesh olduğu için biraz tozlanır. İç kablolarını da hallettin mi tamamdır. Birde sakın yan tarafı açık tutup kullanmayın aşırı tozlanma oluyor. Arkadaşım kullanıyor bu kasadan aynı şekilde çok memnun. Senin parçalarında iyi ama ekran kartının soğutması. İşlemci zaten İntel olduğu için TDP değerleri AMD'ye göre düşük fazla ısınmaz.
Yani senin kasayı koyduğun bölüm geniş havayı tahliye eder. Arkası da açık onun haricinde mesh olduğu için biraz tozlanır. İç kablolarını da hallettin mi tamamdır. Birde sakın yan tarafı açık tutup kullanmayın aşırı tozlanma oluyor. Arkadaşım kullanıyor bu kasadan aynı şekilde çok memnun. Senin parçalarında iyi ama ekran kartının soğutması. İşlemci zaten İntel olduğu için TDP değerleri AMD'ye göre düşük fazla ısınmaz.

Çözüm
Genel olarak kasanın bu konumda olmasını tercih etmemelisiniz diyorlar doğru mudur, böyle kullanmamın bir zararı olur mu ?
Kasanın arka kısmı açık olduktan sonra pek bir sorun yok.Ama sağ ve solununda açık olması sıcaklığa etki edecektir diye düşünüyorum.Aida64 ilede ısı değerlerinizi kontrol edin.Kasanın konumu çok büyük bir problem değil bana göre.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı