Kasa içi düzenlemeyi nasıl yaparım?

Mantartabanca

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, benim 1 yıldır kullandığım sisteme yeni ekran kartı taktım ve kasanın içi bana biraz düzensiz geliyor. Kasayı toplu şekilde almıştım ve kabloları vs. düzensiz duruyor. Ben de YouTube sistem videolarındaki gibi derli toplu, baktığında insanın içini açan bir şekilde düzenlemek istiyorum fakat parçaları söküp takmayı bilmiyorum, nasıl yapabilirim?

Bilgisayarcıya giderseniz belki yaparlar.

Parçalara sök tak yaparken gereksiz güç uygulamadığınız sürece korkacak bir şey yok. Kasanız kablolamaya el veriyorsa kabloları arkadan düzenler, kablo kanallarından kabloları düzenli şekilde verirsen içerisi dağınık ve kötü durmaz. Gene güç kaynağından gelen kablolar hardal rengindeyse kabloları uçlarını koruyacak şekilde mat siyah spray ile boyayabilirsin. Biraz da kablolama aparatı lazım tabi. Psu güç kablosu içeriden geçiyorsa arkadan ver, GPU kablosunu kablo kelepçeleriyle tuttur, fan kablolarını arkadan geçir. Yapıcak pek bir şey kalmıyor. Önceden kasamın ön kısmı cam olduğundan hava çok az geçiriyordu. Camı kırıp ön tarafa filtre yapıştırdım. Canavar gibi oldu.
Burayı da rehber alabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ss.jpg ss2.jpg

Son düzenleme:
Bilgisayarcıya giderseniz belki yaparlar.

Bizim yakınlarda bir tane bilgisayarcı var o da bir ara gittiğimde yok kardeşim çok iyi duruyor gerek yok dedi. Arka fan için RGB sordum böyle çok iyi gerek yok falan dedi, terslemek de istemedim o yüzden kendim halledebilmek için sordum aslında hocam.

Parçalara sök tak yaparken gereksiz güç uygulamadığınız sürece korkacak bir şey yok. Kasanız kablolamaya el veriyorsa kabloları arkadan düzenler, kablo kanallarından kabloları düzenli şekilde verirsen içerisi dağınık ve kötü durmaz. Gene güç kaynağından gelen kablolar hardal rengindeyse kabloları uçlarını koruyacak şekilde mat siyah spray ile boyayabilirsin. Biraz da kablolama aparatı lazım tabii. PSU güç kablosu içeriden geçiyorsa arkadan ver, GPU kablosunu kablo kelepçeleriyle tuttur, fan kablolarını arkadan geçir. Yapacak pek bir şey kalmıyor. Önceden kasamın ön kısmı cam olduğundan hava çok az geçiriyordu. Camı kırıp ön tarafa filtre yapıştırdım. Canavar gibi oldu.
Burayı da rehber alabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eki Görüntüle 1548487 Eki Görüntüle 1548488

Hocam sizin kasayı çok beğendim, tam olarak yapmak istediğim bu aslında. Ayrıca iç kısımdaki RGB fanlar ve soğutucu için de böyle bir şey düşünüyorum. B-450MK-2 anakart Ryzen 5 3600 ( Ryzen 5 5600'e geçmeyi düşünüyorum) ve RX 6600 ekran kartım var, böyle bir soğutma sistemi uyumlu olur mu?

Bizim yakınlarda bir tane bilgisayarcı var o da bir ara gittiğimde yok kardeşim çok iyi duruyor gerek yok dedi. Arka fan için RGB sordum böyle çok iyi gerek yok falan dedi, terslemek de istemedim o yüzden kendim halledebilmek için sordum aslında hocam.

Hocam sizin kasayı çok beğendim, tam olarak yapmak istediğim bu aslında. Ayrıca iç kısımdaki RGB fanlar ve soğutucu için de böyle bir şey düşünüyorum. B-450MK-2 anakart Ryzen 5 3600 ( Ryzen 5 5600'e geçmeyi düşünüyorum) ve RX 6600 ekran kartım var, böyle bir soğutma sistemi uyumlu olur mu?
Anakartınızda yeterli fan ve ARGB,RGB bağlantısı yok diye biliyorum. Ben tüm RGB'leri anakart yazılımından kontrol ediyorum. R5 3600 ve 5600 gibi işlemcileri sıvı soğutma daha stabil tutuyor bence ama yakın performans veren hava soğutucular da tercih edilebilir. Sıvı soğutucular genelde fan çoklayıcı ve kendi kontrolcüsüyle geliyor. Alacağınız sıvı soğutmaya bağlı. Ancak arkadaşıma R5 3600 ve benzer bir anakarta sıvı soğutucu taktığımda çoklayıcı kullandık. Fanları tek tek kontrol edilmiyor. 1 tane pompa için CPU fan ve 1 tane de sistem fanı mevcut diye hatırlıyorum. Sistem fanından çokladığımızda epey sesli çalışıyordu sistem. Asus'tan da kontrol sağlayamamıştık.

Anakartınızda yeterli fan ve ARGB, RGB bağlantısı yok diye biliyorum. R5 3600 ve 5600 gibi işlemcileri sıvı soğutma daha stabil tutuyor bence ama yakın performans veren hava soğutucular da tercih edilebilir. Sıvı soğutucular genelde fan çoklayıcı ve kendi kontrolcüsüyle geliyor. Alacağınız sıvı soğutmaya bağlı. Ancak arkadaşıma R5 3600 ve benzer bir anakarta sıvı soğutucu taktığımda çoklayıcı kullandık. Fanları tek tek kontrol edilmiyor. 1 tane pompa için CPU fan ve 1 tane de sistem fanı mevcut diye hatırlıyorum. Sistem fanından çokladığımızda epey sesli çalışıyordu sistem. ASUS'tan da kontrol sağlayamamıştık.

Yani öncelikle anakart değişikliği daha mı mantıklı?

Bu da sistemin sıvı soğutucu kullanmadan önceki hali. Yeterli kablolama yeri olmadığı için hayli karışıktı. Tabi hava soğutmam da bir hayli kabaydı.

WhatsApp Image 2022-01-09 at 22.58.21.jpeg

Yani öncelikle anakart değişikliği daha mı mantıklı?
Ne yapmak istediğinizi tam anlayamadım. Sıvı soğutucu alıp sistemi mi güzelleştirmek istiyorsunuz yoksa RGB fan ekleyip kablolamayla daha şık bir sistem mi istiyorsunuz?

Bu da sistemin sıvı soğutucu kullanmadan önceki hali. Yeterli kablolama yeri olmadığı için hayli karışıktı.

Eki Görüntüle 1548532

Ne yapmak istediğinizi tam anlayamadım. Sıvı soğutucu alıp sistemi mi güzelleştirmek istiyorsunuz yoksa RGB fan ekleyip kablolamayla daha şık bir sistem mi istiyorsunuz?

Sıvı soğutma ile görüntü çok fark ediyor cidden.

Bu da sistemin sıvı soğutucu kullanmadan önceki hali. Yeterli kablolama yeri olmadığı için hayli karışıktı. Tabii hava soğutmam da bir hayli kabaydı.

Eki Görüntüle 1548532

Aslında her ikisini de hocam. Önceliğim sıvı soğutma değil fakat kasa böyle çok şık duruyor. Yani mümkün olduğunca estetik hale getirmek istiyorum.

Bunun için ayrı bir konu açıp sistem bileşenlerinizi, kasanızı vs. paylaşırsanız yardımcı olunur. Mevcut olan sisteminizi güzelleştirmek istiyorsanız kablolama ve bir kaç yeni RGB fan ile güzel işler elde edebilirsiniz. Soğutma kısmında kasanızın bilgileri de gerekli.

Bunun için ayrı bir konu açıp sistem bileşenlerinizi, kasanızı vs. paylaşırsanız yardımcı olunur. Mevcut olan sisteminizi güzelleştirmek istiyorsanız kablolama ve birkaç yeni RGB fan ile güzel işler elde edebilirsiniz. Soğutma kısmında kasanızın bilgileri de gerekli.

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı