Kasa içine LED döşeme

İlker Şahinn

Hectopat
Daha fazla  
Pencereli kasama içerden pencere canıma ve bilgisayar masamın arkasına mavi led döşemek istiyorum. Ama geceleri gözümü yormasın diye istediğim zaman kapatıp açmak istiyorum.

Bunları yapmak için hangi malzemeler gerekiyor?
Nasıl yapacağım kısaca anlatır mısınız? (iyi anlatan bir video varsa onun linkini atabilirsiniz)
Yaklaşık olarak ne kadara mâl olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
kasanin icindeki led lerle masanin arkasindaki led berabermi yanacak?
eger öyleyse kasadan disari masanin arkasindaki led ler icin kablo cikarman lazim.
bence paket halinde satilan icinde trafosu dahil hazir uzaktan kumandali led paketleri var
onlardan al
baglanti semasi kutunun icinde.

Ben evinin mutfağına kendi odama, yatak rafımın üstüne, oturma odama ve daha birçok alana led döşemesi yapmış biriyimdir. Dekoratifliğinin yanı sıra müthişte aydınlatma sağlar, ayrıca enerji tüketimi çok azdır. Sizin isteğinize yanıt olarak;
Malzemeler:
1- Çift taraflı bant veya sıcak silikon tabancası.
2- İç mekan mavi LED ( kullanacağınız miktara bağlı, kasa için ortalama 40,50cm gider. Fakat ledi parça parça atmak çok daha hoş durur daha fazla ışık verir daha uygundur. Yoksa 15cm de iş görecektir.
3- 1m bakır kablo, tek tel halinde olanlardan olmasın.
4- LED i parça parça atacaksanız, Havya
Lehim teli, 50cm ince tel kablo, LED kablosu olarak da alabilirsiniz.
5- Kablo bandı.
6- Zevkinize göre portatip bir devre anahtarı.

Malzemeler bu şekilde. Yapımına gelince aslında zor değildir, ama uğraş gerektirir. Mesele LED' i yaktırmak değil temiz, kablo görüntüsü olmayan bir iş yapmaktır. Yapımı yazıyla anlatması gerçekten zor olacak. Ama yardımcı olmak için video çekmek istedim. Aslında belki bu şekilde daha yardımcı olabilirim :) İyi forumlar..

Eğer sen süs olsun diyorsan normal şerit led çekebilirsin. Eğer ki projektör gibi aydınlatsın dersen Smd 5730 veya 5735 ledlerden alıp kullanıbilirsin. Bu ledlerin kıvrılma olasılığı yoktur sadece düz bir zemine çekebilirsin.
Adsız.png

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı