Kasa içinin çok ısınması ve sistemde donmalar

xNephelion

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilgisayarım bayağı eski ama birkaç gündür kasanın içi alev atıyor diyebilirim. Kasamın önünde açık bir yer var oradan anlayabiliyorum. Bugün bundan rahatsız olup içine bir bakmak istedim kasayı açtım RAM'lere dokunduğumda acayip sıcaktı işlemci soğutucusuna dokundum o da sıcaktı. Kısacası komple kasa çok ısınıyor.

Bundan sebeple mi bilmiyorum ama ısınmaya başladığı günden acayip derecede kasmaya başladı. Şu anlık bu bilgisayar ile idare etmeye çalıştığımdan alternatif bir çözüm arıyorum ısınması ile kasmasının bir sebebi var mıdır ?

Bilgisayar RAM, işlemci soğutucu v.s neden ısınır kasaya bir sıkıntı verir mi? Bir kaç gün önce hiçbir sorunum yoktu ne olduysa aniden oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan ve kasa temizliği, termal macun değişimi yaptınız mı?
Isı değerlerinizi boşta ve yük altında olarak verebilir misiniz?

Arkadaşım o bileşenlerin ısısı zaten en az 40 derecelerde elbette sıcak gelicek. Kasayı ısıtmanın ilk yolu sıcak havayı dışarı çıkarabilmektir.

Dün bilgisayarımın içini sıcaklığına bakmak için açtıktan sonra bilgisayar açıkken mavi ekran ve mavi ekranda da çizgi çizgi kare kare renkli kutucuklar almaya başladım bu olmadan önce de hiç bi hata almadan pc donuyordu reset atmam gerekiyordu . Ramlere v.s dokunduğumdan mı böyle bi hata almaya başladım pc ölüyor mu? Ve bakımını temizliğini 1 ay önce yaptırdım

İsterseniz birkaç fan takın kasaya. Hava tahliyesine faydası olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…