Kasa Kapağı Açık Kullanılır mı?

RTX 2060 Super ekran kartını taktıktan sonra benim de kasamın kapağı kapalı bir şekilde kullanılamaz hale geldi. Aşırı fazla ısınıyordu kapağı açtım üstüne işlemci falan değiştim şu anlık çok bir problemim yok tozlandıkça temizlicez mecbur. Egzoz fanı ve parçaların kendi fanları dışında bir fan yok bu arada. O yüzden tozlanma dışında sorun olmayacaktır arkadaşların dediği gibi.

Yaklasık 2 haftadır.

Kasa açıkken 70'den 20 saniyede 46 dereceye düştü

Aşırı tozlanma var mı hocam şu an sorun yaratan bir durum falan? Ne kadar oldu ayrıca?

Uzun bir müddet uzay montaj sistem kullanmış birisi olarak önerilerim şunlar, anakartın tozlanmasından ziyade, CPU cooler yani stok fan veya özellikle sıvı soğutma kullanıyorsanız önereceğim bir şey değil. Kule tipi Noctua Snowman tarzı bir şey kullanıyorsanız çok sorun çıkartmıyor, bir diğer konu ekran kartı toz içinde kalıyor ve dikkat etmezseniz PCI yuvasına toz kaçıyor. Yani özetlemek gerekirse zorunda kalmadıkça bunu yapmayın, kısa vadede de canınızı sıkmayın bir şey olmaz.

Ben kullanmazdım, kasanın içini ne kadar silsen de o güç kaynağının içi 1 senede toz yuvasına dönecek. Ondan sonra gürültünün önünü alamazsın, böyle bir parçanın içini açıp temizlik yapmak da her babayiğidin harcı değil.

Kasa kapağı açık ve kapalı 8 derece oynatıyorsa yetersiz demektir, daha iyi bir kasaya geç kafa rahat donanımlar temiz olsun.

Ben anakartı duvara takıp kullandım kasa kapağı da soru mu

Aşırı toz tutuyor.

Aşırı toz tutmaz hocam evimizin içi sonuçta

Kullanılır, i3 2120 ve GTX 1050 ekran kartım vardı kasamda fan olmadığı için açıyordum, iki yıl öyle kullandım sadece iki-üç haftada bir temizliyordum.

Kasa açıkken 70'den 20 saniyede 46 dereceye düştü

Aşırı tozlanma var mı hocam şu an sorun yaratan bir durum falan? Ne kadar oldu ayrıca?

20 gündür falan kullanıyorum ve daha geçen gün işlemciyi değiştirirken ufak bir temizledim o kadar ki ekran kartı toz bile tutmamıştı. Masanın üstünde duruyor bir de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…