Kasa Kapağı Açık Kullanılır mı?

Yaz aylarında genellikle kasanın kapağını açıyorum ama içine daha fazla toz girdiğinden dolayı 2 haftada bir kere tozunu alıyordum. Sıcak havalarda kapağını açmanı öneririm.

Eğer odanız sıcaksa doğal olarak soğuk hava alamayacağı için ısınma yapar. Bir keresinde kasasız uzay montajda kullanmıştım uzun süre. 40 dereceyi bile geçmemişti o sırada. Tabii zevk ve tercih meselesi. Eğer kasanız bazı kasa üreticileri gibi ısı akışını engelliyorsa belki kasanızı değiştirebilirsiniz. Örneğin kasanızın önünde sağında solunda cam var. Sadece arkada 1 üstte 2 fan var. Böyle cidden soğumasını bekleyemezsiniz. Tabii fanlar güçlü olmadıkça.

Kullanılır ancak çabuk toz toplar sistemin çalışma hızını etkiler verim alamazsın

Bu işin çaresi havadar ızgaralı kasa ve kat kat toz filtresi.

Hocam benim kasam biraz küçük olduğu için bileşenler ısınıyor fakat kapağı açtığıma işlemci de en az 10 derece ekran kartında ise 3 4 5 derece düşüyor bence bir zararı yok sadece daha fazla tozlanır ki ben sık sık temizliğini yapıyorum zaten.

Kullanmanızda sakınca yok, ancak sık sık kasa temizliği yapmanız gerekebilir.

Ben sistem soğuk çalışsa bile yan kapagi hep açık kullanıyorum. Ne kadar soğuk o kadar iyi. Tek dez avantajı sık temizlemek gerekiyor, onu da üşenmeden yapıyorum.

Fön makinesinin yetmeyeceğini ben de biliyorum. "Sık sık" diye özellikle belirttim. Ayrıca ben kasanın kapağını açık kullanacağı için ekstra oluşacak toz için söyledim bunları. Elbette ızgaralardaki yapışan toz ve kirleri alamayacak. Elbette ekstradan temizlemesi gerekecek. Bunların herkesin bildiğini varsayıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…