Kasa kapağı ısınma sorunu

Basri37

Hectopat
Makaleler
2
Arka tarafta egsoz fan olduğu halde, yan kapağı ve üst tarafı çok ısınıyor.
İşlemci yükte 57-58, boşta 41-42.
Ekran kart yükte 71-72, boşta 43-45.

Yeni almış olduğum COOLER MASTER marka kasada da bende benzer sorun olmuştu.
Önceki kasa ASUS TA 252 idi ki birkaç derece bile fark olmuyordu.
Mecburen egzoz fanını büyüttüm. İşlemci fan hızını artırdım sorun şimdilik düzeldi.
Egzoz fanının hava akımını ölçmeniz lazım. Hava akımı az ise içerdeki havayı yeterince dışarı atamıyor demektir. Ters bağlanmışsa da bu gibi hatalara sebebiyet verebilir.

Hava akışı yüksek fanlardan arkaya bir tane takın, yer varsa ön tarafa da takabilirsiniz. Fanlar konusunda ise Corsair AF, Cooler Master Sickleflow, Noctua NF-S12A gibi fan tiplerine bakabilirsiniz. Bunlar hava akımı yüksek fanlardır. (y)

İşlemci O.C konusunda ise internetten işlemcinizin modelini aratıp O.C yapanlardan değerleri öğrenebilirsiniz. Ve voltajları +/- 0.01 gibi yükseltip azaltarak stabil noktaya gelene kadar denemelisiniz.

Böyle kullanmaya devam edersem bi sıkıntı olurmu. İşlemcim gta 5 gibi yüksek grafikli oyunlarda 60 dereceyi geçmiyor. Ekran kartımda 75-80 derece arası oluyor.

Böyle kullanmaya devam edersem bi sıkıntı olurmu. İşlemcim gta 5 gibi yüksek grafikli oyunlarda 60 dereceyi geçmiyor. Ekran kartımda 75-80 derece arası oluyor.
Risk.
Sıcaklık, sınır değerlerde. GPU zarar görmese bile o sıcaklığa maaruz kalan çoğu kompenentler (Özellikle kondansatörler) kısa zamanda bozulma eğilimi göstereceklerdir.
Sıcaklık kasanın içerisinde kaldığına göre, kasa içindeki sıcak bölgelerdeki diğer kompenentlerin ömürleri yüksek oranda düşmektedir.
Bu durum da cihazın, normal kullanım ömrünü ciddi oranda azaltmak demektir.

Arkadaşlar kasam everest rampage gaming 75 kasası üst taraflarında 2 tane fan yuvası var ama fanları takamıyorum. Takmam için üst tarafını çıkarmam lazım ön tarafı çıkıyor ama üst tarafını çıkaramadım nasıl çıkarıldığını biliyormusunuz ?

Neyse arkadaşlar yardımlarınız için sağolun böyle kullanmaya devam edicem.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı