Kasa kapağını açık kullanmak

YagizCN

Centipat
Arkadaşlar ben 2019 Haziran ayında bir bilgisayar satın aldım. Alırken kasa mevzusuna hiç dikkat etmeden Frisby raptor diye dandiyunaytıd bir kasayı direkt aldım. Uzun süre kasa çok sorun çıkarmadı. Ardından bilgisayar bir süre kapanmaya başladı bilgisayarcı birilerini eve çağırdım. O da kasan iyi havalanmıyor kapağı açık kullan dedi. Ben de o günden beri geceleri kapatmak şartıyla açık kullanıyorum. Kapalı denediğimde işlemcinin sıcaklıkları boşta 70 dereceleri buluyor. Öncelikle bu virüs sıkıntısı yüzünden evden çıkamadığım için açık birakmam sıkıntı çıkarır mı? Biraz korkuyorum. Ayrıca virüsten sonra direkt bir kasa ve sıvı soğutma alacağım bütçe olarak çok abartı olmazsa tavsiye ederseniz sevinirim. Bu arada işlemcim Ryzen 5 2600X.

Kasa kapağınız açık iken herhangi bir ısınma olmuyorsa, kasa içi hava sirkülasyonunuz sorunludur. Hava sirkülasyonu şu şekilde olması en sağlıklısıdır;

1586216943133.png

1586216975052.png

MSI MAG 100M alınabilir 450 TL civarinda. Pahali gelirse 360 TL'ye Zalman S4 PLUS modeli de çok iyi.
O da pahalı gelirse Zalman N2, S2; FSP CMT110A olabilir.

Bitmeyecek, tükenmeyecek bu dandik kasa vakaları insanlar FPS kazandırmıyor diye önemsiz sanıyorlar.
Geçmiş olsun. Şu anlik kasa kapağı açık kullanın. Tozlanma dışında sorun olmaz.

Arkadaşlar ön camı sökmeyi denediniz mi
Ben şahsen söktüm 10 derece farketti rahat.. Yerine birde ızgara yaptım aksesuarcıdan aldım tavsiye ederim kasa almaktan kurtardı.
Yıllardır anlayamadığımız işler bunlar. Sıvı soğutma olsa dahi kasanızın hava akışı çok önemlidir. Birde yazın bakın neler oluyor.
Arkadaşlar ben 2019 Haziran ayında bir bilgisayar satın aldım. Alırken kasa mevzusuna hiç dikkat etmeden Frisby raptor diye dandiyunaytıd bir kasayı direkt aldım. Uzun süre kasa çok sorun çıkarmadı. Ardından bilgisayar bir süre kapanmaya başladı bilgisayarcı birilerini eve çağırdım. O da kasan iyi havalanmıyor kapağı açık kullan dedi. Ben de o günden beri geceleri kapatmak şartıyla açık kullanıyorum. Kapalı denediğimde işlemcinin sıcaklıkları boşta 70 dereceleri buluyor. Öncelikle bu virüs sıkıntısı yüzünden evden çıkamadığım için açık birakmam sıkıntı çıkarır mı? Biraz korkuyorum. Ayrıca virüsten sonra direkt bir kasa ve sıvı soğutma alacağım bütçe olarak çok abartı olmazsa tavsiye ederseniz sevinirim. Bu arada işlemcim Ryzen 5 2600X.
Kasanız da sorun yok. Sorun tercih sebebinde. Görüntüye para verdiniz içine yoğun soğutucu eklemediniz. Şahsen bu tip kasalara para tuzapı diyorum. Maliyet sorunu varsa gerekirse yanda şeffaf pcv dahil cam olmasın.

Son düzenleme:
Söylemeyi unutmuşum kasa için maksimum 1500 TL civarında para verebilirim. Sıvı soğutmada ise piyasayı bilmediğim için söyleyemiyorum.
Sistemim:
RTX 2060 ROG STRIX ASUS ekran kartı.
Ryzen 5 2600X işlemci.
Corsair venegance 8x2 3000MHz RAM
ASUS TUF B-450 Plus Gaming anakart.

Söylemeyi unutmuşum kasa için maksimum 1500 TL civarında para verebilirim. Sıvı soğutmada ise piyasayı bilmediğim için söyleyemiyorum.
Sistemim:
RTX 2060 ROG STRIX ASUS ekran kartı.
Ryzen 5 2600X işlemci.
Corsair venegance 8x2 3000MHz RAM
ASUS TUF B-450 Plus Gaming anakart.
Kasa için Cooler Master H500 ARGB veya Cooler Master TD 500 Mesh ARGB bakabilirsin. H500 modeli hem akrilik hem de ızgara ön panel ile geliyor. H500 alırsan yazın ızgara kışında güzel bir görüntü için akrilik panel kullanabilirsin. Sıvı soğutma için de tek fanlı mı istersiniz çift fanlı mı ? Ve şunu da ekleyeyim 500 TL sıfır bir sıvı soğutma için yeterli mi emin değilim fakat ikinci el alabilirsiniz.

Öneri: Hem TD500 ARGB alıp ( 800 TL) Hem de Cooler Master MasterLiquid240L RGB Sıvı soğutma (700 TL) alıp işi 1500 TL'ye rahat kapatabilirsin dostum :).
Fazladan paran kalırsa da RGB seviyorsan TD 500'e egzoz Fan'ını RGB fan ile değiştirebilirsin. Arkadan çıkardığın fanı da TD 500 üst tarafına 3 fan destekliyor 2'sini sıvı soğutmanın radyötürü alacak 1 boş olduğu için oraya takarsın. Soğutması ve görüntüsü çok şık bir sistem oluşturabilirsin. Artı olarak kasa içine bir de RGB LED'ler döşeyebilirsiniz. (Forum üzerinde nasıl yapılacağına dair rehberler mevcut) iyi forumlar dilerim :). Biraz RGB seviyorum da mazur gör beni :D.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı