Kasa kapağını açık kullanmak

Kasa için Cooler Master H500 ARGB veya Cooler Master TD 500 mesh ARGB bakabilirsin. H500 modeli hem akrilik hem de ızgara ön panel ile geliyor. H500 alırsan yazın ızgara kışında güzel bir görüntü için akrilik panel kullanabilirsin. Sıvı soğutma için de tek fanlı mı istersiniz çift fanlı mı? Ve şunu da ekleyeyim 500 TL sıfır bir sıvı soğutma için yeterli mi emin değilim fakat ikinci el alabilirsiniz.

Öneri: Hem TD500 ARGB alıp ( 800 TL) hem de Cooler Master MasterlIQUID240L RGB sıvı soğutma (700 TL) alıp işi 1500 TL'ye rahat kapatabilirsin dostum :).
Fazladan paran kalırsa da RGB seviyorsan TD 500'e egzoz Fan'ını RGB fan ile değiştirebilirsin. Arkadan çıkardığın fanı da TD 500 üst tarafına 3 fan destekliyor 2'sini sıvı soğutmanın radyötürü alacak 1 boş olduğu için oraya takarsın. Soğutması ve görüntüsü çok şık bir sistem oluşturabilirsin. Artı olarak kasa içine bir de RGB LED'ler döşeyebilirsiniz. (Forum üzerinde nasıl yapılacağına dair rehberler mevcut) iyi forumlar dilerim :). Biraz RGB seviyorum da mazur gör beni :D.

Öneriniz için teşekkür ederim. Fiyat olarak soğutma için bir fiyat belirlemedim sadece kasa 1500 TL civarı dedim. Biraz yanlış anlaşılmışım.

Arkadaşım hiç o kadar masrafa gerek yok. Mb 511 ya da dark guardian pro bulabileceğin en iyi kasalardan. Bu kasalardan birini al. Isınma sorunu devam edersa sıvı soğutma alırsın. Ben ısınma sorunun kasdan olduğunu düşünüyorum.

Sıkıntı yapmaz ama çok deli toz tutar kasa.

Benim anakartımın aynası yoktu, 2 ayda, 2 yıldır kullandığım kasanın tozuna ulaştı. İşlemci soğutma bloğu resmen tıkanmış. Yaza doğru temizleyeceğim ama, o kadar küçük alan bu kadar toz çektiyse, full açık kasa kim bilir.

Bende laptop var benimki de kapanmaya başlayınca alt kapağı açtım ama bu sefer daha çok ısındı anlamadım :/

Bende laptop var benimki de kapanmaya başlayınca alt kapağı açtım ama bu sefer daha çok ısındı anlamadım :/
Laptop da bunu yapmanız hasar verebilir. Laptop için soğutma tavsiyeleri; içerde ki biriken tozu güzelce hava ile temizlemeniz. Daha sonradan da termal macunu yenilemeniz.

Arkadaşlar ön camı sökmeyi denediniz mi
Ben şahsen söktüm 10 derece farketti rahat.. Yerine birde ızgara yaptım aksesuarcıdan aldım tavsiye ederim kasa almaktan kurtardı.
Banada tam olarak böyle bir şey lazım. Bunu nasıl yaptın biraz açar mısın ? Böyle bir şey yapmak istiyorum. On kapağım yarı mesh yarı cam fakat on kapak takılıyken ve cikikken 5 derece farkediyor. Ama açıkken çok toz tutuyor kapıyorum. Boyle bir şey yapsam tam güzel olur.

Banada tam olarak böyle bir şey lazım. Bunu nasıl yaptın biraz açar mısın ? Böyle bir şey yapmak istiyorum. On kapağım yarı mesh yarı cam fakat on kapak takılıyken ve cikikken 5 derece farkediyor. Ama açıkken çok toz tutuyor kapıyorum. Boyle bir şey yapsam tam güzel olur.
Toz işinide hallettim saçma gelicek ama yaptıgım ızgarayı ince bayan çorabına giydimdim biraz kastırarak hem gece rgb ışıklandırmayı kıstı gözümü almıyor geceleri daha iyi oldu benim açımdan. Arada Bi elektrikli süpürge ile tozunu alıyorum o kadar. Aksesuarcılarda ön panjura modifiye yapılan Bi ızgara var. Ondan al kardeşim kasaları önlerindeki camları tatlı Bi şekilde kastırarak çıkartabiliyorsun.plastik olanlar zaten yuvaları var onları çıkartarak söküyorsun sonra yerine göre yan keski ile ölçerek kesip sıcak silikon veya çift taraflı bant ile yapıştır. İşini görücektir emin ol.
Laptopta yapmanı tavsiye etmem kardeşim benim yaptığım masaüstü kasalar için geçerli.

Benim kullandığım eski ve pek göze hoş görünmeyen Cooler Master HAF-912 kasasının önünde, altında, üstünde ve arkasında fanları mevcut hava akımı dört farklı yerden gerçekleşiyor, bu kasa içerisinde hiçbir parça 50 dereceyi görmüyor doğal olarak. Sıvı soğutmaya vereceğiniz parayı daha kaliteli bir güç kaynağına ve kasaya yatırmanız zaten sizi sıvı soğutma ya da elektrik kesintisinde yanan parçalar gibi masraflardan kurtararak bedelini fazlasıyla amorti ediyor.

Size önerim sıvı soğutma için acele etmeyin. Daha iyi bir kasa alın veya mevcut kasanızın içerisine hava akımı olacak şekilde fan düzenlemesi yapın. Havanın kasanın bir ucundan girip diğerinden çıkması bilgisayarın soğuması için önemli.

Şu laptopun kapağını 2 yıldır açık bırakıyorum. Bugün bakayım dedim ve cidden bilgisayar çöpe dönmüş. Fakat masa üstü PC'de yapabilirsin no problem yani.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı