Kasa nasıl temizlenir?

Kasamı nasıl temizleyebilirim? Saç kurutma makinesi veya elektrikli süpürge ile olur mu? Kasam çok tozlu değil, ama detaylı bir temizlik yapmak istiyorum.
Hiç bilmiyorsan YouTube'dan video izlemeni öneririm. Burada her şeyi yazarsak bir sayfalık detay yazmak zorunda kalırız. Sana sadece dikkat etmen veya yapmaman gerekenleri sıralayacağım;

1. Elektriği tamamen kes.
2. Parçaları mümkün olduğunca sök, sökerken sonradan takmak için video kaydı al.
3. Hiçbir şekilde sıvı, nem, ıslak mendil gibi nesneleri elektronik devre kısımlarıyla temas ettirme. Plastik kısımlara sürebilirsin ama sonrasında bir bezle kurula.
4. Fön makinesiyla temizlik yaparken daima soğuk hava ayarında kullan ve makineyi aşırı yakından tutma.
5. Fanları temizlerken baştaki elinle fanın dönmesini engelleyecek şekilde sabitle, fan dönerse tersine elektrik üretir ve parçaya zarar verebilir.
6. Emin olmadığın veya tedirgin olduğun noktalarda "yaparım ben bunu" diyerek risk alma. Önce araştır veya yardım al, sonra yap.

Oksitlenme varsa saf alkolle temizle diyorlar. Ben detaylı temizlik videoları izliyorum ASMR gibi, orada da alkol kullanıyorlar oksitlenme olup olmamasından bağımsız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı