Merhaba masaüstü bir PC im var ben bunu genelde masamın yanında yerde kullanıyorum masamın tam altında değil masanın yanında yerde biraz araştırdım masanın üstünde kullanılması tavsiye ediliyor sanırım. Arada ne kadar fark olur? Kasaya herhangi bir zararı olabilir mi? Masamın üstünde yer yok ve olsa bile RGB'li olduğu için ders çalışırken vs. cok dikkat dağıtıcı olabilir egzoz faniyla duvar arasında 20 cm kadar mesafe var. Sizce ne yapmalıyım?
Merhaba masaüstü bir PC im var ben bunu genelde masamın yanında yerde kullanıyorum masamın tam altında değil masanın yanında yerde biraz araştırdım masanın üstünde kullanılması tavsiye ediliyor sanırım. Arada ne kadar fark olur? Kasaya herhangi bir zararı olabilir mi? Masamın üstünde yer yok ve olsa bile RGB'li olduğu için ders çalışırken vs. cok dikkat dağıtıcı olabilir egzoz faniyla duvar arasında 20 cm kadar mesafe var. Sizce ne yapmalıyım?
Ben bilgisayar başında çok yemek ve içecek tüketiyorum o yüzden masanın üstünde olması daha sağlıklı oluyor örneğin içeceği döksem bile ulaşamıyor sizde de böyle bir problem yoksa nerede durduğunun bence çok da bir önemi yok.
Konumu güzel, egzoz fanı içerideki ısıyı da uzaklaştırabilecek mesafede. Masaüstü kullanım genelde daha tozsuz ve daha görsel olduğu için tercih ediliyor.
O optimum durum için. Yerden daha rahat toz alıyor içine, o yüzden yüksek olsun diyorlar. Kalsın böyle.masan üzerine bir şey dokukmeyeceginden emin olun yeter.
Duvar ile arasında bahsettiğin gibi bir mesafe koyduğun sürece yerde de masanın üstünde de fark etmez. Eğer kasanın altından da hava alıyorsa yerden de yükseltirsen iyi olur.