Kasa önemli mi?

404631

Hectopat
Makaleler
1
Benim bir PC'im var. Bu benim ilk toplama PC'im olduğu için sonra donanımda değişiklikler yaparken kasayı en azından değiştirmek istemiyorum. Bir sıkıntı çıkar mı anakart ve fanlar değiştirilse.

Bence en önemlisi kasa. Bir önceki sistemde anakart sığmadığı için iade etmiştim. MSI 100R MAG aldım. Eğer illaki kasa alacaksanız ben memnun kaldım tabi 3 gündür kullanıyorum orası ayrı konu. Yılbaşından sonra fiyatlar biraz daha ucuzlayacaktır. 420 TL gibi bir fiyata alabilirsiniz.

Kasa tabii önemli bir parça. Bütün o değerli bileşenlerini içerisinde bulunduruyor başta malzeme kalitesinden hava akışına ve görünüşe kadar sizin tatmin olmanızı sağlayacak etkenler var. Tecrübemden konuşuyorum şahsen kasam güzel olmadığı sürece isterse içinde RTX 3090 olsun yine de içime sinmez. Ama abartmamak lazım giriş seviyesi bir sisteme çok pahalı bir kasada mantıksız olacaktır. Zamanında Recep ve Ali beylerin çekmiş olduğu bir kafa ayar videosu vardı; ne kadar ekmek o kadar köfte onu izlemenizi öneririm. youtube.com/watch?v=5XnMolTM8e8

Bir kaç etken var kasayı etkileyen.
Birincisi kasan hava alan bir kasa ise sıkıntı yok.
İkincisi İçinin büyüklüğü. Sen büyük bir ekran kartı alırsan ve kasanın içi küçük olur ise ekran kartın sığmaz. Ona dikkat edeceksin.
Üçüncüsü. Kasanın desteklediği fan ölçüleri. Sende örneğin 360mm lik fanlar var ise ve kasan desteklemiyorsa kasana bu fanları takamazsın.

Sıkıntı yaşamamak için ATX ve mesh panel bir kasa almak iyidir. Donanım eklerken zorluk yaşamazsınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı