Kasa Sarsılınca PC Neden Donar?

Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Kasa sallandığında veya bir darbe geldiğinde PC donuyor - takılıyor ise; yüksek ihtimalle depolama aygıtlarına giden veri yollarında veya direkt olarak depolama aygıtlarınızda problem var veya anlık olarak oluşuyor demektir.

Ben de geçenlerde, sisteme yeni satın almış olduğum SSD'yi özensizce monte etmiştim :) Açıkçası insan üşeniyor sök - tak yapmaya :) Kasaya her çarptığımda sistem donduğu için mecburen SSD'yi güzelce monte etmek zorunda kaldım.

SSD'ler hafif olduğu için sabitlemeyen - havada bırakan insanlar oluyor benim gibi. Siz siz olun havada parça bırakmayın, sabitleyin.

Ben SSD'yi 1 vida ile sabitledim. Dokunmazsam hareket etmez ama çok da sağlam durduğu söylenemez. Umarım sıkıntı çıkarmaz. 😀
1 vida fazlasıyla yeterli sabitlemek için :)

Sizin sorun başka bence SSD'den değildir, bende ilk başlarda sabitlememiştim bir donma yoktu.
Sizler sabitlemeseniz bile bir yere oturtuyorsunuz tahminen. Oturtmasanız bile kasaya bir darbe gelmemiştir büyük olasılıkla.
Benim SSD havada sarkık pozisyonda duruyordu ve kasa arka hoparlör kabinlerinin üzerinde, biraz emanet biçimde duruyor. Sorunun kaynağı kesin yani.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı