Kasa soğutma önerisi

Kasanızı kesinlikle değiştirmenizi öneririm. Kasa değişime gerek yok diyenleri boşverin ve kasanızı daha iyi hava akışı olan bir kasayla değiştirin. Düşündüğünüzden çok daha fazla sıcaklık düşüşü olacak emin olabilirsiniz.

Burada sadece sıvı soğutma alarak sorun çözülebilir ne için PSU öneriyorsunuz anlayamadım.
Çok basit. Kaç milyarlık sistemi emanet etmeye içimizin elvermediği bir PSU çünkü. Rampage’miş. Klavye fare seçmiyoruz ki burda, onlar bile önerilmiyor ki ufak bir kazada anakartı, işlemciyi veya herhangi bir bileşeni fazla voltajla mezara gönderebilecek bir bileşen önerilsin. Biz burda kendi sistemimize koymayacağımız şeyi kimseye önermeyiz. Aynı şekilde kasa için gerek yok diyorsunuz ama sosyaldeki diğer konuları da incelemenizi öneririm. Kasa değişimine kesinlikle gerek var. Kasanın her yeri cam kapalı ve boğuluyor bileşenler sıcak havadan. Değişim sonrası sıcaklıklar genel olarak bütün bileşenlerde düşecektir.

Rica ediyorum, azıcık araştırın. Sistemde yer alan markalar gibi birkaç marka var ki çevre birimleri dışında önerilmesi cidden şaka olmalı. Ürün sırf F/P diye kullanılır demek olmuyor. 100 TL az verdiğiniz bir PSU kaç bin TL'lik sisteminizi zarara uğratacaktır. Ayrıca OC yapmıyorsanız sıvı soğutmanın bir esprisi yok. Bu konuda da link bırakıyorum:

Selamlar efenim. Dün akşam yaptığım uzun soluklu (neredeyse aralıksız 5 saat) oyun testi sonunda (PUBG, Rocket League, CS:GO, Apex Legends) işlemcimin ve ekran kartımın ortalama 75-80 derece civarında çalışıyor. Elimi kasanın egzoz fanına koyduğumda aşırı sıcak hava üflediğini, kasanın yan camının çok ısındığını fark ettim. Ekran kartım sıcaktan kapandığı icin daha önce undervolt ve downclock yaptım. Sistem özelliklerim aşağıda yazıyor kasayı soğutmak icin ne gibi bir yol izlemeliyim? Aklımda Xigmatek Galaxy II Elite fan kit veya sıvı soğutma gibi fikirler var. Sizin önerileriniz nelerdir?

AMD Ryzen 5 2600 işlemci
MSI RX590 Armor 8 GB ekran kartı
MSI B450M. 2 V2 anakart
G.Skill 3200 MHz CL16 8X2 RAM
Rampage 600W 80Plus Bronze PSU
Frisby FC-9280G kasa

Merhaba.

- Kasanızın ön yan taraflarında hava kanalları var. Ön paneldeki fanları kaliteli fanlar ile değiştirerek güzel bir hava akışı sağlayabilirsiniz.
- Kasanız rahat bir şekilde hava alacak yerde olduğuna emin olun.
- Kasanızın üstünde hava alacak alanlar var. Eğer ki imkan var ise kasanın ön panelinden çıkaracağınız fanları oraya takın. İçerideki havayı dışarı verecek şekilde monte edin.
- İşlemci stock soğutucu ise değiştirmenizi tavsiye ederim. Ben şu soğutucuyu kullanıyorum ve çok memnunum.
Deep Cool Gammaxx 400

- İşlemciyi 1,3 -1,35 v ayarlayıp 4 - 4.1 ghz sabitleyin. (Anakartlar auto voltaji 1,4 ve üstü verebiliyor.)
- Denetim masasında güç seçeneklerinden Ryzen Balance seçin.
- Chipset ve bios updateleri kontrol edin, varsa güncelleme mutlaka yapın.

Kasa değiştirmek şuan için masraflı gelebilir. Kasanızın hemen hemen aynısını ben kullanıyorum ve soğutma sorunum hiç olmadı. Aerocool Cylon RGB Üst havalandırma sizin kasanızdan ufak ve fan montajı yapabilecek alanı yok.

Geçici olarak kasanın yan kapaklarının vidalarını gevşetin veya tamamen çıkarın.

Kasadan önce mutlaka power'ı kaliteli bir marka model ile değiştirmenizi tavsiye ederim. 550 - 650 w arası (80+ gold) kaliteli bir ürün yıllarca işinizi görecektir.

Bunlardan sonra ekran kartınıza downclock yapmaya gerek kalmayacağını düşünüyorum.

Burada sadece sıvı soğutma alarak sorun çözülebilir ne için PSU öneriyorsunuz anlayamadım.

Hocam forumda anti psu cular var dandik marka görsünler anında değişim önerirler :D Monitör yandı diyelim ''psu değiştir'' ya da klavyemi bozuldu psu değiştir o markayla olmaz, oyunlarda pingmi var psu değiştir derler :D 7 sene boyunca frisby marka kıytırık bir psu kullandım onca şartel atma kesilme durumunda hiçbir sorun olmadı. Adamlar kasanın ısınmasına psu değişim şart demiş.

Arkadaş kasayı değiştirsin güzel hava silkilasyonu olan bir kasa alsın sonra bize teşekkür eder kendisi psu almaktan vazgeçirdiğimiz için.

Hocam forumda anti psu cular var dandik marka görsünler anında değişim önerirler :D Monitör yandı diyelim ''psu değiştir'' ya da klavyemi bozuldu psu değiştir o markayla olmaz, oyunlarda pingmi var psu değiştir derler :D 7 sene boyunca frisby marka kıytırık bir psu kullandım onca şartel atma kesilme durumunda hiçbir sorun olmadı. Adamlar kasanın ısınmasına psu değişim şart demiş.

Arkadaş kasayı değiştirsin güzel hava silkilasyonu olan bir kasa alsın sonra bize teşekkür eder kendisi psu almaktan vazgeçirdiğimiz için.
Kardeşim öncelikle mesajları düzgün oku. Kasanın ısınmasıyla PSU’nun herhangi bir bağlantısı yok, bağlantı var diyen de yok. Önceki mesajımda dediğim gibi kendi sistemime koymayacağım bir güç kaynağını başkasına önermem. Bu sebeple gördüğümüz yerde uyarıyoruz. Kendimiz bir şeyin fanboyu yada haterı olduğumuz için değil ne oldukları belli olmadığı için. Nerde üretildiği, hangi şartlarda üretildiği, hangi testlerden geçirildiği bilmem ne bilmiyoruz, basitçe ne olduğu belli değil. En ufak voltaj oynamasında herhangi bir bileşene zarar verebilir, hadi onu geçtim kötü senaryoda yangın ihtimali bile var. Güvenilmez ve şahsen 100-200 lira daha uygun olacak diye de kaç milyarlık sistemimi Rampage bilmem booster tarzı firmalara emanet etmem. Umarım şimdi anlamışsındır. Konuyla alakasız sadece burda herkesi arkadaş bildiğimiz için bir arkadaşımıza içten bir tavsiye veriyoruz.

Kasa değişimi şimdilik maliyetli geleceği için kasanın yan camını açarak kullanıyorum. Hem işlemci hem ekran kartı 20 derece soğuk çalışıyor. 82 - 83 gören ekran kartım 65 den yukarı çıkmıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı