Kasa temizliği nasıl yapabilirim?

Quarinal

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, 2-3 ay önce bir bilgisayar aldım ve bugün içindeki tozları biraz temizleyeyim diyorum. Kompresörüm yok, malum dışarı çıkıp bilgisayarcıya da gidemem. Evde suluboya fırçasıyla nazikçe temizlememde bir sakınca var mı? Veya yumuşak ve kuru bir bez de kullanabilirim. Bunlarda sorun olup olmayacağını belirtirseniz veya tavsiyede bulunursanız sevinirim.

Bilgisayarında ısınma problemin veya performans düşüklüğün yoksa hiç bulaşma. Anladığım kadarıyla ilk kez bu işlemi yapacaksın. Isınma sorunu başladığında virüs olayları geçmiş olursa bilgisayarcıya götürüp temizletirsin. Temizlenirken nasıl yaptığına bakar öğrenmiş olursun. Normalde kendinin yaparak tecrübe edinmeni önerirdim ama bu aralar temizlik yaparken bilgisayarını bozan çok konu başlığı gördüm. Kaş yapayım derken göz çıkartma derim.

Bilgisayarında ısınma problemin veya performans düşüklüğün yoksa hiç bulaşma. Anladığım kadarıyla ilk kez bu işlemi yapacaksın. Isınma sorunu başladığında virüs olayları geçmiş olursa bilgisayarcıya götürüp temizletirsin. Temizlenirken nasıl yaptığına bakar öğrenmiş olursun. Normalde kendinin yaparak tecrübe edinmeni önerirdim ama bu aralar temizlik yaparken bilgisayarını bozan çok konu başlığı gördüm. Kaş yapayım derken göz çıkartma derim.
Teması minimumda tutarsa sıkıntı olmaz Eylül ayına kadar virüs ve karantina ortamında bulunmamız büyük ihtimal.

Teması minimumda tutarsa sıkıntı olmaz eylül ayına kadar virüs ve karantina ortamında bulunmamız büyük ihtimal.

Bilmeyen birisi neye ne kadar temasta bulunmayacağınıda bilmez, hangi parçanın sökülerek temizlenmesi gerektiğini de bilmez. Hadi diyelim söktü, bunun bir de geri montesi var. Eli yatkın olmayan birisi fan vidası takarken bile elini kaydırsa tornavidayla parçalara zarar verebilir. Takdiri kendine kalmış. Ben uyarımı yaparak görevimi yerine getirmiş oldum. Ayrıca dediğim gibi ben normalde herkesin kendi kendine öğrenmesine teşvik ederim ama okuduklarımdan sonra etmiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı