Kasa Temizliği Sonrası Açılmayan Bilgisayar

Makaleler
6
Yer
İstanbul
Arkadaşlar bugün daha önce de yaptığım gibi bilgisayarımı temizlemek için söktüm. Açtım içini güzel güzel temizledim. 2 harddiskim st üste olduğundan ısındığını düşünüp tekini bir üst kata taktım. Aralarında bir slotluk boşluk oldu. Bunu yaparken güç kaynağından çıkan tüm kabloları ve sata kablolarını söktüm. İşim bitince de her şeyi yerine taktım. Ama sistemi taktığımda Monitöre hiçbir şey gelmiyor. Monitör video görüntüsü algılanamadı diyor sonra kapanıyor. Kasada işlemci ve egzoz fanı ve ekran kartının fanları dönüyor. Ellediğimde anlıyorum harddiskler de çalışıyor. Sistemin açılması için ne yapmalıyım?

@Recep Baltaş lütfen yardım et.

RAM'ler doğruydu, zaten hiç ellememiştim. Tekini çıkardığımda sistem açıldı daha doğrusu BIOS'a girdi. Çıkardığımı tekrar taktım yine BIOS'a girdi. Ben BIOS pilini çıkarmıştım. Ayarlar sıfırlanmış. Ayarlarımı yaptım HDD için işletim sistemi bulunamıyor dedi. Ben de diğer Harddiskime format atacağım, asıl Harddiskimden veri alabilirsem alacağım. Alamazsam asıl Harddiskime de format atacağım.

İkincil Harddiskimi Sata1 portuna taktığımda nedense asıl Harddiskimi okudu ve açtım sistemi kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı