Çözüldü Kasa temizliği sonrası kullanılabilir RAM miktarı sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Kasayı temizledim fakat aşırı kötü bir şekilde, süpürgeyi tuttum yallah bismillah daldım. Ekran kartının üzerini bez ile sildim tozları aldım öyle, RAM'lere ufak bir süpürge tuttum, güç kaynağının deliklerinden süpürgenin ucu ile çektim, RAM'lerin kenarlarını falan bez ile sildim. Sonra bilgisayar açılmadı tabii, açıldıktan birkaç saniye sonra kapanıyordu ve görüntü gelmiyordu, bende arkadan şalterini kapatıp güç düğmesine 25 saniye basılı tuttum, şalteri açtım ve bilgisayarı açtım. Şu an Windows'dayım fakat RAM değerim düştü, onboard ekran kartım yok sadece GTX 1050 Ti var onu da görüyor zaten.

Screenshot_3.png

BIOS ayarlarını sıfırladım sorun devam etmekte, Linux'a geçip RAM leri kontrol edeceğim.
RAM'leri aynı yerine mi taktın?

Hayır RAM leri hiç çıkartmadım.
Ek olarak bilgisayar komple kapatılınca sonra tekrar açılınca birkaç saniye sonra kapanıyor, bu birkaç kez döngüye giriyor sonra açılıyor, ve artık HDMI dan görüntü çok geç geliyor BIOS için de aynısı geç açılıyor gibi geldi :(

Aynısı ben RAM’leri çıkar tak yaptığımda da olmuştu. Kullanılabilir miktar 7.95 olarak gözüküyordu. Hatta bu olay birkaç kere başıma geldi. Her seferinde RAM’leri tekrar çıkarıp takıyordum. Açıp kontrol ediyordum. Olmadıysa yerlerini değiştirip deniyordum. En sonunda oluyor. Sen de bi dene bakalım.

20200214_173632.jpg

20200214_173632.jpg

Linux'da da aynı, 7.8 GİB RAM diyor :( Temizliği acele ile yaptım pişman oldum :(
Çıkarıp taktiğin bileşenler nedir?
Mesela HDD çıkarttın mı?

Hiçbir şeyi çıkartmadım, sadece kasanın üstündeki LED ışığın etrafını elektrik bandı ile sardım ışık gelmesin diye.
Ya ben hayatımda sadece SSD takmış insanım, bellekleri nasıl çıkartabilirim? Video var mı Technopat'dan :/ :(

Eki Görüntüle 500816

Eki Görüntüle 500817

Linux'da da aynı, 7.8 GİB RAM diyor :( Temizliği acele ile yaptım pişman oldum :(

Hiçbir şeyi çıkartmadım, sadece kasanın üstündeki LED ışığın etrafını elektrik bandı ile sardım ışık gelmesin diye.
Ya ben hayatımda sadece SSD takmış insanım, bellekleri nasıl çıkartabilirim? Video var mı Technopat'dan :/ :(
RAM çıkartıp tekrar takın. Sorun çözülebilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM çıkartıp tekrar takın. Sorun çözülebilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoyu izleyerek çıkarttım, ikisini de çıkartıp tekrar taktım durum aynı. Şimdi ikisini de silgi ile silip tekrar deneyeceğim.

1581732716690.png

Şükürler olsun sorunu çözdüm, tüm RAM leri çıkartıp silgi ile sildim ve geri taktım. Hayatımda ilk defa RAM takıp çıkarttım, RAM ler düzeldikten sonra ekrana anında görüntü geldi, bekletmedi ve hiç kapanmadı :) Konu ile ilgilenen herkese en iyi cevap vermek isterdim fakat sadece bir kere verebiliyorum :) Herkese teşekkürler, bu foruma borçluyum :D

Şükürler olsun sorunu çözdüm, tüm RAM leri çıkartıp silgi ile sildim ve geri taktım. Hayatımda ilk defa RAM takıp çıkarttım, RAM ler düzeldikten sonra ekrana anında görüntü geldi, bekletmedi ve hiç kapanmadı :) Konu ile ilgilenen herkese en iyi cevap vermek isterdim fakat sadece bir kere verebiliyorum :) Herkese teşekkürler, bu foruma borçluyum :D
Allah razı olsun, düşünmen yeterli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı