Kasa temizligi

Batuhan Berk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, son zamanlarda bilgisayardan eski performansı alamadıgımı farkettim. Onun için kasanın içini açtım. Birinci sorum kasa temizligi süpürge ve bezle olabilir mi yani parçalardan herhangi bir sorun çıkarmı. Birde şu işlemciye sürülen macun olayını merak ettim nasıl oluyor bilgilendirirseniz sevinirim. Donanım ile aram pek yoktur da. :)

Bide pek belli olmasa da fotoğrafı var.
kasa.jpg

Bu kadar tozlanmış bir kasayı kompresör ile temizlesen daha iyi olacaktır. Macun olayıda çok basit. Eğer elinde yoksa bir macun al (Ortalama 10-20 TL arası oluyor) fanı çıkar ve işlemcinin üzerine belli başlı noktalarına sür. Çok aşırı abartma, çok azda sürme. Bu videoyu 25.20'den itibaren izle. Aynı bu şekilde yapabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Abovvvvv orada ayrı bir evren oluşmuş artık. :D
Şimdi işlemci soğutucusunu, RAM'ı, işlemciyi, ekran kartını çıkarıyorsun. Tek tek fön makinesinin soğuk modu ile temizliyorsun. Özellikle işlemci soğutucusunda bir ton toz olmuştur. İyi bir temizle. Termal macun yenilemek için de, önce pamuk ile işlemci yüzeyini temizle. Eğer çok kurumuş ise kolonya kullan pamukla. (Üstüne dökme işlemcinin. :D Sakın ha. Pamuğa azcık dök.) Sonra termal macun olarak ZALMAN ZM-STG2 al. Piyasadaki en iyisi. 14-25 derece arası düşecektir işlemci. Sürerken ince bir tabaka halinde sür. Technopat sistem toplama videolarına bakabilirsin bunun için. Ekran kartını, CPU soğutucusunu, Bellekleri fön makinesinin soğuk modunda temizledikten sonra, anakarta da hava tut. Kasaya da güzelce soğuk modda hava tut. Komprösör zarar verebilir. Bez filan sakın kullanma. Islak herhangi bir şeyle herhangi bir parçaya temas ettirme. İşlemci için kolonya kullan dedim, onda bir şey olmaz. Uçar birkaç saniye sonra. Eğer belleklerde ve ekran kartlarında hala tozlar varsa, (ki yapışmıştır büyük ihtimalle) Onları geniş bir sulu boya fırçası ile temizle.
Kolay gelsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Süpürge küçük parçaları içine çekebilir bu da sisteme zarar verebilir. Ben kulak temizleyicilerini kullanarak ya da üfleme özelliği olan makineler ile temizliyorum.

Bu kadar tozlanmış bir kasayı kompresör ile temizlesen daha iyi olacaktır. Macun olayıda çok basit. Eğer elinde yoksa bir macun al (Ortalama 10-20 TL arası oluyor) fanı çıkar ve işlemcinin üzerine belli başlı noktalarına sür. Çok aşırı abartma, çok azda sürme. Bu videoyu 25.20'den itibaren izle. Aynı bu şekilde yapabilirsin.

Yardımın için teşekkür ederim. Video'yu tam izleyemedim ama macunu sürdükten sonra başka birşey yapmaya gerek yoktur diye düşünüyorum.

Ben de temizlik konusunda takıntılıyım. Gittim kompresör aldım. Öyle temizliyorum. Elektirik süpürgesi ve bezle yapmasan kanımca daha iyi olur. Bilgisayar parçaları hassas elektirik süpürgesine kaçar uğraşırsın. En basiti klavyenin bir tuşu. Başıma geldi. Sonra uğraştım. Yok toz torbasını boşalt falan sıkıntılı bir durum. Birde o işlemci üzerindeki fanı sökerken dikkat et plastik olan kısımları çok hassas hemen kırılıyor.

Termal macun değiştirerek olacak iş değil bu kasa. O toz bütünleşmiş artık. :) Güzel bir işçilik lazım. Yukarıda anlattım ayrıntılı. ;)

Bana sorarsanız bileşenleri sökün. Güzelce bir temizleyin kasayı da ev dışı bir yerde bloover ile temizlemelisin. Fanları da yaprakları vs. teker teker temizle. Gerçekten çok toz birikmiş.

Abovvvvv orada ayrı bir evren oluşmuş artık. :D
Şimdi işlemci soğutucusunu, RAM'ı, işlemciyi, ekran kartını çıkarıyorsun. Tek tek fön makinesinin soğuk modu ile temizliyorsun. Özellikle işlemci soğutucusunda bir ton toz olmuştur. İyi bir temizle. Termal macun yenilemek için de, önce pamuk ile işlemci yüzeyini temizle. Eğer çok kurumuş ise kolonya kullan pamukla. (Üstüne dökme işlemcinin :D Sakın ha. Pamuğa azcık dök.) Sonra termal macun olarak ZALMAN ZM-STG2 al. Piyasadaki en iyisi. 10-13 derece kadar düşecektir işlemci. Sürerken ince bir tabaka halinde sür. Technopat sistem toplama videolarına bakabilirsin bunun için. Ekran kartını, CPU soğutucusunu, Bellekleri fön makinesinin soğuk modunda temizledikten sonra, kasaya da güzelce soğuk modda hava tut. Komprösör zarar verebilir. Bez filan sakın kullanma. Islak herhangi bir şeyle herhangi bir parçaya temas ettirme. İşlemci için kolonya kullan dedim, onda bir şey olmaz. Uçar birkaç saniye sonra. Eğer belleklerde ve ekran kartlarında hala tozlar varsa, (ki yapışmıştır büyük ihtimalle) Onları geniş bir sulu boya fırçası ile temizle.
Kolay gelsin.

Yardımın için teşekkür ederim. Muhtemelen önümüzdeki hafta içinde dediklerini teker teker yapıcam sonucunu buraya yazarım. :)

Süpürge küçük parçaları içine çekebilir bu da sisteme zarar verebilir. Ben kulak temizleyicilerini kullanarak ya da üfleme özelliği olan makineler ile temizliyorum.

Saç kurutma makinesini kullanıcam. :D

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı