Rehber Kasa Tier List

Çok emek kokan bir çalışma elinize sağlık
Yalnız P400A'yı A+'da siyah renkle boynu bükük bıraktığınız için üzüldüm P500A ile tek farkı dikey ekran kartı için kutu içersinde aparat gelmemesi ve üst panelde soğutucu desteği olmaması. Dikey ekran kartı için zaten bir riser kablo lazım ikisinede ama P400A olunca birtane de metal aparat alıyorsunuz yoksa takılmıyor değil, sıvı soğutmaya gelince evet yukarı takılmıyor ama ne olmuş yani ön panele 360mm takabiliyorsunuz yeter işte Şaka bir yana üst panel soğutma desteğinin olmaması tabiki bir eksi yazar ama bunun haricinde elle tutulur hiçbir fark yok iki kasa arasında, malzeme kalitesi aynı, fanlar aynı, görsellik bile hemen hemen aynı.. hal böyleyken P400A'nın A+'da standart bir ürün, P500'ün S tier'da "sınıfının en iyisi yeşil" olarak değerlendirilmesi beni kırdı, kasa yanımda duruyor ona sordum o da üzülmüş..

Ve tüm bunlarla birlikte evet siz fiyata bakmamışsınız kıyaslama yaptığınız için normal ama iki kasa arasında tam iki katı fiyat farkı var. Hani mesela dedim ya P400A modelinde dikey ekran kartı montajı için ekstra aparat çıkmıyor kutusundan diye, iki arasındaki fiyat farkıyla o aparatta alınır sıvı soğutma da alınır... Bizim gibi enfslasyonun esiri ülkelerde düşünülmesi gereken şeyler bunlar

Bide sizin için ne kadar kıymeti var bilmiyorum ama paylaşmak istedim, GamersNexus'un yaptığı soğutma performansına yönelik bencharmak paylaşımı. Aynı donanımlarla 40 farklı kasada test yapılıp analiz edilmesi faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Bu arada kasa için @BerkayZ87 tekrar teşekkür ederim, P400A'nın listedeki yeri hariç tüm listeye katıldığımı bildiriyorum, listeye göre alacak arkadaşlar kendi önceliklerini de kriter olarak berleyip gönül rahatlığıyla faydalanabilierler bu listeden.

Dosya Ekleri

• Underload.png
    632,2 KB · Görüntüleme: 103
Katılmıyorum, bence p400a tam doğru yere yerleştirilmiş. S tier'da olan ürünlere yarışamıyor. Hava akışı olarak ne kadar iyi olsa da üst tarafına radyatör takılamaması bu bütçedeki bir ürün için çok büyük eksi.
Maximum CPU soğutucu yüksekliği 160mm olduğu için Dark Rock Pro 4 ve NH-15 gibi büyük soğutucular takılamıyor.

Ben listede bir tek 4000D'nin yerini sevmedim. En azından A tier olabilirdi, fazla aşağıda kalmış. O kadar kötü bir kasa olduğunu düşünmüyorum.

@BerkayZ87 Gametech Galaxy mesh modelinin 6 fan takılısını buldum hocam önerir misiniz?
Bende şu an Corsair Spec Delta var
Ekran kartı: ASUS Dual 3070
Anakart: MSİ B450-A Pro Max 128 GB RAM ve 6 ekran kartı destekleyen model.
İşlemci: Ryzen 3 3100 var değişeceğim tabii yakında.
PSU: Corsair RM750 +80Gold
Kapak kapalıyken soğutma da zayıf kalıyor gibi hissediyorum bu aralar mining yaparken çok ısınıyor. Bu kasanın etkisi olur mu sizce?

MSI 100P Air Flow.

Güzel bir çalışma yapan arkadaşın ellerine sağlık. Tek bir itirazım olacak, NZXT'ler genelde F tier olarak yer almış, sıcaklık değerleri yüksek olduğu için buraya kadar sorun yok. Geniş iç hacmine ve fan, radyatör desteğine rağmen H710i de F tier denmiş, ona da kabul. Fakat sırf mesh panel var diye H510 Flow'un birden A tier'e sıçraması bana çok sağlıklı gelmedi açıkçası. Kasalarda belki en önemli faktör havadar olmasıdır ama sessizlik odaklı ama top tier kasalar da vardır, Fractal bu işin ustasıdır hatta. Belki komponentler diğer kasalardakinden çok ısınır ama içi ferahtır, bol genişletme seçenekleri sunar. Radyatör, hava soğutma, ram, psu alırken uğraştırmaz. NZXT tarafında da bunun karşılığı H710i'dir, evet bir Corsair Obsidian serileri kadar geniş değildir ama NZXT H510 Elite kadar kabız da değildir, öne de üste de 360mm radyatör takabilirsiniz, 40cm üzeri ekran kartı desteği vardır, genişletme seçenekleri boldur vs vs.

Önde maksimum 240mm radyatör desteği, üstte 120mm radyatör desteği bile olmaması, dahili gelen fanların PWM olmaması ve buna rağmen 1699 TL civarı fiyatı ile H510 Flow sadece önü mesh diye A tier olabiliyorsa, genişliği ve rahat genişletme seçenekleri ile H710i de en azından B-C tier olabilir benim gözümde. Bu tabii benim şahsi fikrim, kimse katılmak zorunda değil.

H710i'de üste 360mm radyatör takılabiliyor olması güzel bir detay ancak üst kısımda ızgara bulunmuyor. Mesela P400S ve P600S gibi kasalar da sessizlik odaklı oldukları için kapalı yapıya sahipler ama istediğin zaman açıp mesh haliyle de kullanabiliyorsun. Mesela P400S'nin üst panelindeki toz filtre yerine metal parça kullanılmış ama o metal parça söküldüğünde altta ızgara duruyor. H710i'de direkt kasa sacının yapısında öyle bir ızgara bulunmuyor.

H510 Flow konusuna da gelirsek, şıklıktan ödün verilmeyip mesh panel yapmalarından ötürü A'ya koyduk. Ve ek olarak bu listeyi yaparken fiyatları baz almadık. Çünkü fiyatlar hiçbir zaman aynı kalmıyor. Bir gün bakıyorsun H510 Flow 1600 TL iken P500A 2000 TL, bir gün bakıyorsun P500A 2000 TL iken H510 Flow 2500 TL olmuş. Bu yüzden fiyatı işin içine katmadık.

XIGMATEK kasalar neden yok listenizde?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…