Rehber Kasa Tier List

Hocam burda yer verilmemiş ama eminim bu konuda bilginiz vardır. Söz konusu 3.5 inç HDD takacak yerler olduğunda, özellikle bir homelab veya nas için önerebileceğiniz, içine en az 6 tane 3.5 inç HDD takılabilen fiyat performans ucuz yollu modeller var mı? Şuan için genel bir piyasa araştırması yapmaktayım. Hazır şimdi indirimler varken PSU ve kasa alayım istiyorum.

Ek olarak başka konulardaki mesajlarınızdan yola çıkarak HP1-J700GD-F12S modelini yakın radarıma aldım fakat daha ucuz yollu (ekran kartı olmayacağı için daha az güç verebilen bir model olabir.) önerebileceğiniz başka modeller var mıdır?

Arkadaşlar 650-750W PSU ve kasa arıyorum ne önerirsiniz bütçe 3500-5000 civarı ikisi toplam.

Corsair kasalarının X > D Airflow > D Solid şeklinde sıralandığı gördüm. D Solid hem kötü görüntü hem kötü hava akışıyla bulunduğu yeri hak ediyor, asla tercih etmem şahsen. Ancak X'in, D Airflow'dan yüksek konumlandırılmasında sanırım tasarım > soğutma olarak değerlendirdiniz.

Ben 4000D Airflow + RM850E paketini aldım 6.5k'ya.
h150 360mm ile 7800X3D tam yükte 85 derece stabil çalıştı (%60 sabit fan).

Sonra görüntü olarak daha iyi duracağı için X cam paneli aldım 700 liraya.
h150 360mm ile 7800X3D tam yükte 87-88 derece çalıştı (%60 sabit fan).
Düzgün bir fan eğrisi ayarlayarak 85-86 derecede tutmayı başardım.

Sonuç olarak elimde gpu olmadığı için sadece cpu özelinde baktığımda 1-2 derece daha iyi bir soğutma performansı gösteriyor D Airflow. GPU ile ve yazın fark artabilir. Keşke 3 ayrı model ön panel satmak yerine kutudan D Airflow ve X cam paneli çıksaymış. Ben havalar ısınana kadar X cam panelle devam edeceğim.

Tier liste gelecek olursak aynı Corsair kasada hava akışına önem vererek D Airflow > X yaparsınız diye düşünmüştüm ama tasarımı ön planda tutmanız ilginç geldi açıkçası. Her neyse ben 2 ön panele de sahibim ve performans - tasarım modları arasında saniyeler içerisinde değişiklik yapabiliyorum kasada.

Keşke üşenmesem de iki farklı ön panelle Cinebench R23 testi yapsam ama çok fark çıkmaz muhtemelen.

81 sayfalık konuda illaki değinilmiştir bunlara ama daha kötü hava akışlı bir cam panel taktım diye kasamın tier atlaması ilk bakışta ilginç geldi. Bence aynı tierda olmalıydılar tasarım ve hava akışı arasındaki öznel bir seçim olmalı.

Son düzenleme:

Kasa değerlendirirken hangi kriterler göz önüne alındı?
  • Malzeme kalitesi.
  • I/O portları.
  • Sıvı soğutma desteği.
  • Hava akışı.
  • Hava soğutma desteği.
  • Dikey ekran kartı desteği.
  • Görsellik
  • Ekstra özellikler (ses yalıtımı, anakart tepsisinin ters çevrilmesi, 90 derece montaj vs.)
  • Dahili fan sayısı.
  • Kontrolcü
  • not: fiyat kriteri göz önünde bulundurulmadı.

Öncelikle konuyu zaten 2.5 yılı aşkın bir süre önce açtık, zaten o zamanın şartlarıyla şu anki farklı. İkinci olarak da sırf cam takıldı diye tier atlama falan yok, iki kasa arasında zaten aşırı bir hava akış farkı bulunmamakla birlikte X versiyonu 3 tane iCUE fanla ve iCUE Node ile geliyor ki bunların ikisi de birebir değerlendirme kriterlerimiz arasındaydı, D AF versiyon ise şu anda 2 tane düz fanla ve kontrolcüsüz şekilde geliyor, hatta o dönem yanlış hatırlamıyorsam tek bir fanla geliyordu. Aralarındaki tier farkının sebebi bu, o yüzden 5000X S, D AF ise A+ olarak koyulmuş. Ha şu an ikisini de A'dan yukarı koymam orası ayrı mesele, ama bu dediğim gibi şu an ve şu anın şartları için. Yani tasarım>soğutma olarak değerlendirmedik, soğutma benzerliği, tasarım farkı ve içinin dolu gelmesini göz önünde bulundurduk.

Son düzenleme:
Tamam şimdi mantıklı geldi, ben 4000D Airflow + RM850 bundle aldım önde 3 tane iCUE fanla geldi. 1 egzoz, 2 üste dağıttım. Öne h150 360mm taktım. iCUE Lightning Node Core'da vardı içinde ve 6 fanın RGB'sini de kontrol edebiliyorum. H150'yi anakarta taktım. Her neyse şimdi her şey anlam kazandı, boş gelen 4000D için sonuna kadar haklısınız.

iCUE versiyonunu almışsın sen, bunu sonradan eklediler. O sırada RGB model seçenekleri çok daha sınırlıydı.
Son olarak sizce mantıklı bir karar vermiş miyim? Günümüzde biraz eski kaldığı için endişelenmiştim ama kasalar teknolojik olarak çok hızlı gelişmiyor sonuçta.

Son olarak sizce mantıklı bir karar vermiş miyim? Günümüzde biraz eski kaldığı için endişelenmiştim ama kasalar teknolojik olarak çok hızlı gelişmiyor sonuçta.
iCUE ekosistemini şahsen sevmiyorum ben ama kullanıyorsan kötü kasa değil, zaten kasa teknolojisi diye bir şey pek yok yani, bu kasa serisi de fena değil güzel, ama F/P değil.

iCUE ekosistemini şahsen sevmiyorum ben ama kullanıyorsan kötü kasa değil, zaten kasa teknolojisi diye bir şey pek yok yani, bu kasa serisi de fena değil güzel, ama F/P değil.
RM850e + 4000D iCUE Airflow 6500 TL f/p değil mi diyorsunuz yani? Bana iyi gelmişti aslında.

@The Man From E.A.R.T.H. iCUE ekosistemini niye sevmiyorsunuz?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…