Kasa üst fanı eklemek

hacı ali

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba!
Almış olduğum PC'ye 2 adet tepe fanı ekleyeceğim. Gigabyte B450m Gaming anakart var ve anakart üzerinde 2 adet fan girişi var. Birinde egsoz fanı takılı diğerine de bu 2 adet tepe fanını çoklayıcı ile 1 girişe 2 fan bağlasam anakarta zarar verir miyim?

Merhaba!
Almış olduğum PC'ye 2 adet tepe fanı ekleyeceğim. Gigabyte B450m Gaming anakart var ve anakart üzerinde 2 adet fan girişi var. Birinde egsoz fanı takılı diğerine de bu 2 adet tepe fanını çoklayıcı ile 1 girişe 2 fan bağlasam anakarta zarar verir miyim?
PSU'da da kablo var diye biliyorum ona takın bence.

Kablodan 12V'u 6V,6V olarak bölmeyecekse hiçbir sorun olmaz. Bu kısımdan emin değilim tahmin yürütüyorum ama aynı kabloda molex girişi de olması gerekiyor. Çünkü daha önce molex girişi olmayan kabloda böldüğünü tarzında yorum okumuştum ama Flexa'larda sorun olmuyordu

İnternette pek bilgi yok ama fanlarınız 4-pin mi 3-pin mi? Bir sitede 3-pin diye gördüm. 3'se eğer anakarta bağlamanıza gerek yok. Voltaj kontrolü yapılıyor ama pek fazla bir seçeneği yok.

Fan girişleri 4 pin düşündüğüm kadarı ile eğer yeteri yer yoksa çoklayıcı ile yapabilirsiniz sorun olmaz.
Fanlar geldi maalesef 3 pin ve 4 pin molex var bağlantı sanırım çoklayıcı ile olamayacak
Ama bu fanın aynısını eksoz Fanı olarak kullanıyorum sys fan 1 Soketine bağlı ve hızı bios üzerinden kontrol ediliyor. Acaba Buda kontrol edilir mi

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı