Kasa ve CPU soğutucu için fan önerisi

279006

Hectopat
Anakart
MSI B550-A Pro
İşlemci
5900x
Merhaba, şu an kullandığım kasa Dark GUARDIAN Pro ve kullandığım CPU soğutucu ise Dark Freezer x127.
Kasanın üst kısmına iki adet ve CPU soğutucuya ise bir adet daha fan eklemek istiyorum ve belki şu an takılı olan fanı da değiştirebilirim.
Hava akışını güzel sağlayan, mümkünse RGB olmayan, kaliteli ve fiyatı yüksek olmayan 3 tane 3 pin girişli, bir tane de 4 pin girişli fan önerebilir misiniz? 4 pin girişli şart değil.
Alfais 4987 4 Pin Fan Çoklayıcı ile kullanarak CPU fan kısmına takmayı düşünüyorum, CPU sıcaklığına göre hızları otomatik artsın/azalsın istiyorum. Bu şekilde çalışır değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı işlemci bende de var. Arctic 34 e-Sports Duo kule tipi soğutucu almıştım. Oyunlar 75-80 dereceden aşağı inmiyordu sıcaklık. Ben de iade edip Corsair H100X aldım. Şu an sıcaklık 10-15 derece aşağı indi. RDR 2'yi Ultra ayarlarda 2K çözünürlükte oynuyorum işlemci 65 derece civarında geziyor. O işlemci için alacaksan kesinlikle sıvı soğutma al ve en az 2 fanlı olsun.

Kime göre yüksek olmayan hocam? Bütçe belirtseniz daha iyi.
Doğru pardon 😅 maksimum 400-500₺ olursa iyi olur toplamı.

Aynı işlemci bende de var. Arctic 34 e-Sports Duo kule tipi soğutucu almıştım. Oyunlar 75-80 dereceden aşağı inmiyordu sıcaklık. Ben de iade edip Corsair H100X aldım. Şu an sıcaklık 10-15 derece aşağı indi. RDR 2'yi Ultra ayarlarda 2K çözünürlükte oynuyorum işlemci 65 derece civarında geziyor. O işlemci için alacaksan kesinlikle sıvı soğutma al ve en az 2 fanlı olsun.
Sıvı soğutmaya güvenmiyorum pek, içindeki sıvının akma durumu falan oluyormuş bide sıvı bitiyormuş falan uğraşmak istemiyorum.

RGB istemiyorum ama başka bir forumdan birisi Aerocool Mirage 12 Lite önermişti, iyi midir bu fanlar?

Sıvı soğutmaya güvenmiyorum pek, içindeki sıvının akma durumu falan oluyormuş bide sıvı bitiyormuş falan uğraşmak istemiyorum.
Aynısını sistem toplarken bana da dediler. Sırf o yüzden kule tipi soğutucu aldım fakat hiç bir faydasını görmedim. Ben de iade edip sıvı soğutucu aldım. Ek olarak soğutucunun içindeki sıvı sızdırsa bile elektronik bağlantılara zarar vermeyecek şekilde oluyor ve sıvı soğutucu firmaları bunun garantisini veriyor.

Corsair H45 alabilirsin bütçeniz kısıtlı ise. Eğer bütçede kısıt yoksa Corsair H100X öneririm. Bizzat kullanıyorum gayet ergonomik ve kaliteli bir soğutucu.

Aynısını sistem toplarken bana da dediler. Sırf o yüzden kule tipi soğutucu aldım fakat hiç bir faydasını görmedim. Ben de iade edip sıvı soğutucu aldım. Ek olarak soğutucunun içindeki sıvı sızdırsa bile elektronik bağlantılara zarar vermeyecek şekilde oluyor ve sıvı soğutucu firmaları bunun garantisini veriyor.

Corsair H45 alabilirsin bütçeniz kısıtlı ise. Eğer bütçede kısıt yoksa Corsair H100X öneririm. Bizzat kullanıyorum gayet ergonomik ve kaliteli bir soğutucu.
240MM alsa daha iyi, 120MM alırsa pişman olur muhtemelen. 120MM ile kaliteli hava soğutmaların farkı pek yok.

Sıvı soğutma lazım değil arkadaşlar, bu soğutucu tek fanlı haliyle de idare ediyor güzel bir şekilde. Ekran kartı siparişi verdim ekran kartı ile kasanın içi sıcak olacak, havayı dışarı atmak için de sadece egzoz fanı var, fan lazım bana sıvı soğutucu değil 😅 fan almışken de hava soğutucuya bir tane daha fan takayım. OC yapmıyorum zaten sıvı soğutma gereksiz olur o yüzden şu an benim için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı