450 liraya Gigabyte S2H ve 800-900 liraya R5 1600 AF alınabilir, veya 1100 liraya 3300X alınabilir(S2H BIOS güncellemesi istiyor mu bilmiyorum 3.nesil için. Kullananlar söylesin). NVMe SSD'ye 400 lira vermek yerine 250-300 TL'ye kaliteli bir markadan SATA SSD alabilirsiniz. Artırdığınız paraya biraz daha ekleyip ikinci el alıp kullanacağınız ucuz bir ekran kartını 1600 AF veya 3300X kullanan sisteme taktığınız zaman bir APU'dan çok daha güçlü olacaktır, bu yöntem hem 2060 alana kadar sizi idare edip hem 3400G'nin 2060'a yapacağı darboğazı yapmayacak, bu sayede sistem yükselttiğinizde ucuza aldığınız 750 Ti tarzı bir ekran kartını tekrar benzeri fiyatlara satabileceksiniz. Yerinizde olsam kasayı da ikinci el alırım ayrıca daha çok para tasarrufu yapmak adına.
Uzun lafın kısası size önerilen sistemler bu bütçe çapında benim hoşuma gitmedi. Bütçe dışına çıktığımız zaman arkamızdan "yalancı, saygısız, şu bu" tarzında konuşuluyor fakat bütçeye uyanların çıkarttığı sistemler de ortada, ben bu bütçeye APU toplamazdım özellikle de ileride 2060 gibi güçlü bir ekran kartı alacak olsam, sağlam bir işlemci almak önceliğim olurdu, çünkü eğer 3400G'ye 2060 takacaksanız bence paranızı çöpe atmış sayılırsınız, o ekran kartı tam verimde çalışmayacaktır çoğu oyunda.