Kasa ve PSU neye göre seçilir?

Suleyman9978

Femtopat
Merhaba arkadaşlar ben bir bilgisayar toplayacağım ancak PSU ve kasa kısmında takıldım, öncelikle kasanın kalitesi neyi fark ettirir? Power Boost kasa çok güzel gözüküyor ama çok kötü bir marka olduğunu duydum. İkinci olarak bu Power Boost 80+ sertifikalı PSU üretmiş sizce güvenilir mi? Sertifikasız olanların sistemi tamamen yaktığını duymuştum. Şöyle iki şekil yaptım ancak Cooler Master olan bütçemi aşıyor. Sizce aradaki farka değer mi?
Sistem 1;

1593813687876.png

Sistem 2;

1593813753522.png

Ayrıca sadece İtopya'dan olacak şekilde ucuz yollu kasa + PSU önerilerinizi bekliyorum.

Kusura bakma konu bu değil ama SSD olarak NVMe'ye bütçe ayıracağına SATA 3 bir SSD alman daha mantıklı bu sisteme göre. Aralarında okuma-yazma farkı çok yüksek fakat sana performanstan çok birşey kaybettireceğini düşünmüyorum eğer oyun için alıyorsan. O SSD'nin yazılımı bile yok. Okuma ve yazma değerlerin çok daha altını göreceksin ayrıca.

Merhaba arkadaşlar ben bir bilgisayar toplayacağım ancak PSU ve kasa kısmında takıldım, öncelikle kasanın kalitesi neyi fark ettirir? Power Boost kasa çok güzel gözüküyor ama çok kötü bir marka olduğunu duydum. İkinci olarak bu Power Boost 80+ sertifikalı PSU üretmiş sizce güvenilir mi? Sertifikasız olanların sistemi tamamen yaktığını duymuştum. Şöyle iki şekil yaptım ancak Cooler Master olan bütçemi aşıyor. Sizce aradaki farka değer mi?
Sistem 1;

Eki Görüntüle 606952

Sistem 2;

Eki Görüntüle 606953

Ayrıca sadece İtopya'dan olacak şekilde ucuz yollu kasa + PSU önerilerinizi bekliyorum.
Kasada kalitesiz marka demek kalitesiz malzeme kalitesi demek. Bu sizin için önemli değilse Power Boost kasa almanda bir sakınca yok. Yanlız PSU konusunda sistem yansın istemiyorsan sertifika falan bakmadan Power Boost, Everest gibi markalardan uzak dur. İlk sistemdeki PSU da kötü değil. Bence ikisi de alınabilir.

Yanlız kafama şöyle bir soru takıldı. Alta bıraktığım linkteki gibi sistemler varken neden bu bütçede APU sistem topluyorsunuz ?

Kasanın kalitesi montaj, bakım rahatlığı; aynı zamanda iyi sirkülasyona sahip olması da donanımların daha az ısınıp yıpranmamasını sağlar. PSU ise sistemin can damarı performansa doğrudan etkisi olmasa bile kalitesiz ise kendisiyle birlikte diğer parçaları kullanılamaz hale getirme riski taşıdığından asla şakaya gelmez. Üst düzey sistemlere en az Gold verimli PSU seçmekte fayda vardır.

Bana kalırsa işlemci fiyatı da çok uçuk sırf ekran kartım yok diye ben o parayı vermezdim.

Arkadaşlar sistem için ayrı konu açmıştık en iyi sistem bu çıktı profilimden diğer konuya gidebilirsiniz. Bu sisteme ileride RTX 2060 takmayı düşünüyorum. SSD konusuna gelirsek SATA olanlar arasında pek fiyat farkı yoktu o yüzden aldım markası kötü ise Kingston ile değiştirdim şimdi. Bu attığım iki sistem arasında fark yok derseniz Power Boost ve Thermaltake olanı almayı düşünüyorum.

450 liraya Gigabyte S2H ve 800-900 liraya R5 1600 AF alınabilir, veya 1100 liraya 3300X alınabilir(S2H BIOS güncellemesi istiyor mu bilmiyorum 3.nesil için. Kullananlar söylesin). NVMe SSD'ye 400 lira vermek yerine 250-300 TL'ye kaliteli bir markadan SATA SSD alabilirsiniz. Artırdığınız paraya biraz daha ekleyip ikinci el alıp kullanacağınız ucuz bir ekran kartını 1600 AF veya 3300X kullanan sisteme taktığınız zaman bir APU'dan çok daha güçlü olacaktır, bu yöntem hem 2060 alana kadar sizi idare edip hem 3400G'nin 2060'a yapacağı darboğazı yapmayacak, bu sayede sistem yükselttiğinizde ucuza aldığınız 750 Ti tarzı bir ekran kartını tekrar benzeri fiyatlara satabileceksiniz. Yerinizde olsam kasayı da ikinci el alırım ayrıca daha çok para tasarrufu yapmak adına.

Uzun lafın kısası size önerilen sistemler bu bütçe çapında benim hoşuma gitmedi. Bütçe dışına çıktığımız zaman arkamızdan "yalancı, saygısız, şu bu" tarzında konuşuluyor fakat bütçeye uyanların çıkarttığı sistemler de ortada, ben bu bütçeye APU toplamazdım özellikle de ileride 2060 gibi güçlü bir ekran kartı alacak olsam, sağlam bir işlemci almak önceliğim olurdu, çünkü eğer 3400G'ye 2060 takacaksanız bence paranızı çöpe atmış sayılırsınız, o ekran kartı tam verimde çalışmayacaktır çoğu oyunda.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı