Kasa yan paneli açık kullanılırsa ne olur?

Merhaba, Bugün kasamın yan paneli açık kullanmaya karar verdim. Normal yük altında 75 derece gören ekran kartım şimdi 55 derece görüyor. Bu çok iyi ama kasanın yan panelini açık bırakmak nasıl sorunlar yaratır? Yani toz falan zarar verir mi, ömrünü kısaltır mı? Yoksa 55 derece yerine 75 derecede kalıp tozlanmaması daha mı iyi? Teşekkürler

Merhaba, bugün kasamın yan paneli açık kullanmaya karar verdim. Normal yük altında 75 derece gören ekran kartım şimdi 55 derece görüyor. Bu çok iyi ama kasanın yan panelini açık bırakmak nasıl sorunlar yaratır? Yani toz falan zarar verir mi, ömrünü kısaltır mı? Yoksa 55 derece yerine 75 derecede kalıp tozlanmaması daha mı iyi? Teşekkürler.

Çabuk tozlanır, tozları düzenli olarak temizlerseniz sorun olmaz, fakat çok toz birikir ise parçalar daha fazla ısınır, bu da performans kaybına neden olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tozlarını her gün 2 dakikanı ayırıp alabilirsin.
Uğraşmam diyorsan 75 derece kabul edilebilir bir sıcaklık.
Yaz aylarında tikim var camı açık kullanıyorum düzenli olarak temizliğini yapıyorum.

Şimdi kasanın yanındaki camı takmadan kullanıyorum hergün ekran kartının üstündeki tozu elimle alsam yeter mi?
Yetmez. Kasanın her kısmı çok tozlanır. Özellikle fanlar çok uğraştırıyor. Elinle silerek de temizleyemezsin bir süre sonra. Ya tek tek söküp temizleyeceksin ya da kompresor ile hava basacaksın.

Ama tek sorun tozlanma değil. Kasanın açık olması hep risk taşıyacak. Herhangi bir darbe veya sıvı temasında sistemi riske atacaksın. Fanların içine bir şey kaçabilir veya ekran kartına çarpabilirsin mesela.

Sinekler bazen sinir bozabiliyor hocam. CPU fanının içini merak eden meraklı sinekler de var. Evde eski bir sineklik falan varsa takabilirsiniz. En azından kasanın yani boş olmaz. 😀
1 yıl kullanmadığım kasamdan örümcekler çıkmıştı. En huylandığım hayvan bir de. Kasaya 1 ay daha dokunamadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı