Kasada cızırtı sesi

KNT1

Decapat
Makaleler
4
Daha fazla  
Arkadaşlar Gaming gen TR'den kasa aldım kullanmaya başladım ama kafanda 1 2 saniye aralıklarla cız cızz sesi geliyor nereden kaynaklı olabilir ya da normalmiş bu ben fanlardan ya da PSU'dan geldiğini tahmin ediyorum yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun oynarken geliyorsa FPS sabitleyip deneyin ses kesilirse coil whine vardır.
hocam her türlü geliyor yani oyun açık değilken aralıklı açıkken full geliyor durmadan şimdi dediğnizi test ettim gerçektende durdu ne yapmam lazım şimdi

o nedir acaba açıklarmısınız test ediyim

Hocam yan kapağı açın, kasanın içinde sesin kaynağını kulağınızla iyice test edin. Gerekirse sırayla kasa fanlarını parmağınızla durdurup ses gidiyor mu bakın. Tam olarak nereden geldiğini tespit ederseniz çözüme de daha rahat kavuşursunuz.
hocam dediğinizi yapacağım ve size haber vereceğim ayrıca kasayı kapalıyken sallasam sorun olmaz değil mi yine test etmek için

hocam her türlü geliyor yani oyun açık değilken aralıklı açıkken full geliyor durmadan şimdi dediğnizi test ettim gerçektende durdu ne yapmam lazım şimdi

o nedir acaba açıklarmısınız test ediyim

hocam dediğinizi yapacağım ve size haber vereceğim ayrıca kasayı kapalıyken sallasam sorun olmaz değil mi yine test etmek için
Her ekran kartında kaçınılmaz olan sorun
Ama ciddi bir sorun değil.

Hocam her türlü geliyor yani oyun açık değilken aralıklı açıkken Full geliyor durmadan şimdi dediğnizi test ettim gerçektende durdu ne yapmam lazım şimdi.

O nedir acaba açıklar mısınız test edeyim.

Hocam dediğinizi yapacağım ve size haber vereceğim ayrıca kasayı kapalıyken sallasam sorun olmaz değil mi yine test etmek için.

Üstteki arkadaşın dediği gibi ciddi bir sorun değil hatta bana kalırsa sorun bile değil. FPS monitör Hz oranına göre sabitleyip oynarsanız sorun kalmayacaktır. Örneğin 180 Hz monitörde 180 FPS sabitlemeniz gerekmektedir.

Üstteki arkadaşın dediği gibi ciddi bir sorun değil hatta bana kalırsa sorun bile değil. FPS monitör Hz oranına göre sabitleyip oynarsanız sorun kalmayacaktır. Örneğin 180 Hz monitörde 180 FPS sabitlemeniz gerekmektedir.

Hocam ben okudum bu coil whine işini ekran kartının kalitesiz olmasıymış diyorlar ekran kartım ASUS RTX4060 Ti bu doğru mu acaba?

ayrıca hocam şunu fark ettim daha ağır oyunlarda daha fazla cızırtı duyuyorum çözmek için sadece fps sabitlemek mi lazım

Hocam ben okudum bu coil whine işini ekran kartının kalitesiz olmasıymış diyorlar ekran kartım ASUS RTX4060 Ti bu doğru mu acaba?

Kalitesiz değil de çok fazla güç tüketen kartlarda oluyor genelde RTX4060 Ti güçlü bir kart ondan oluyor.

Ayrıca hocam şunu fark ettim daha ağır oyunlarda daha fazla cızırtı duyuyorum çözmek için sadece FPS sabitlemek mi lazım.

Evet FPS sabitlersen sorun çözülür.

Kalitesiz değil de çok fazla güç tüketen kartlarda oluyor genelde RTX4060 Ti güçlü bir kart ondan oluyor.

Evet FPS sabitlersen sorun çözülür.

Hocam aslında RTX4000 serise az güç tüketimi ile biliniyordu hatta bir yönden o yüzden aldım biraz kötü oldu acaba vida gevşeme sıkıntısı var mı diye de düşünmedim değil

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı