Kasada Cooler Master vs Thermaltake vs Corsair

adaminbiri

Megapat
Daha fazla  
Kolay gelsin arkadaşlar.

Oyun için sistem toplarken bir adımda takılı kaldım. Daha önce de böyle bir konu açmıştım ancak 1 arkadaşımız cevap vermiş. Sağolsun. Ben gene de tekrar sormak istiyorum. Kasa olarak aşağıdaki kasalardan hangisini bana tavsiye edersiniz?

Çünkü aşağıdaki markalarla ilgili çok araştırma yaptım. Forumlardan vb. yerlerden elde ettiğim bilgilere göre her kasada ayrı ayrı sıkıntı yaşamış insanlar var. Kimisinin soğutması kötü, kimisinin güç kaynağı iyi değil vs. tarzında çok yazı okudum.
Bu yüzden dolayı kararsız kaldım. Ayrıca bunların dışında başka kasa tavsiyesi de olabilir. (zalman,xigmatek,aerocool hariç)

Bütçem en fazla 600 tl civarındadır. Ancak kesinlikle en pahalısı x marka diye o markayı önermeyin. Güzel bir açıklama yaparak neden x marka kasa almam gerektiğini belirtirseniz çok sevinirim.

Kullanacağım ekran kartı msi gtx970 olacaktır.

Edit: Yazmayı unuttuğum 1-2 kasa daha varmış.

Cooler Master CM693 + Seidon 120V Siyah ATX Kasa (CMS-693-KWN1-S12)

Corsair Carbide 500R Mid-Tower Kasa (CC-9011012-WW)

COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

THERMALTAKE CORE V31 80PLUS BRONZE 650W PENCERELİ MidT ATX SİYAH KASA

COOLER MASTER RC-K350 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-02 80PLUS 650W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA

Son düzenleme:
Tartışmasız ilk seçenek olan cooler master haf 912.
Görsel olarak pek hoşuma gitmemiş olsa da, kasanın (haf 912) özellikle oyun amaçlı yapıldığı havalandırmasından belli ediyor kendini.

Bu kasının diğerlerine nazaran çok daha iyi soğutma sağlayacaktır.

Peki thermaltake'i neden önermiyorsunuz? Ne gibi eksiklikleri var sizce?
Çünkü bilgisayar bileşenleri denilince akla ilk gelen cooler master ve corsair oluyor diğer markalara göre malzeme kalitesi daha iyi. Bende Thermaltake kasa var memnunum fakat bir corsair veya cooler master kasası alacağım ilerde ALLAH nasip ederse.

Peki thermaltake'i neden önermiyorsunuz? Ne gibi eksiklikleri var sizce?
Thermaltake'in yan kapağında fanın olmaması, oyun amaçlı bir kasa olmadığı alenen belli ediyor kendini.

Yan yapaktaki fanın rölü olduköa büyüktür arkadaşlar...

Ekleme: Thermaltake'in kalitesi tartışılmaz. Ben de thermaltake kullanıyorum, kalite birinci sınıf, corsair ya da cooler master yanında halt yemiş.

Ama dediğim gibi, bu linkini verdiğiniz thermaltake modeli oyun kasası için pekte iyi olmaz.

Son düzenleme:
Sonuç olarak Thermaltake'in de güzel bir marka olduğunu ancak Cooler Master ve Corsair'den daha kötü olduğu ve Corsair'in de en azından bu modelinin biraz sıkıntılı olduğunu Cooler Master satın almam gerektiğini mi söylüyorsunuz. Ben bunu anladım :) Başka kasa öneriniz var mı peki yukarıda koymadığım 2 tane daha kasa var onlara ne dersiniz?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı