Kasada Isınma Problemi

sylvanaswind

Hectopat
Daha fazla  
Yakın zaman önce buradaki arkadaşların tavsiyesiyle bir sistem topladım ve gayet memnunum ama yine de aklıma takılan bir konu oldu. Kasanın görüntülerde yuvarlak içerisinde aldığım yerlerinde hissedilir sıcaklıklar meydana geliyor.

Ekran kartı ve işlemci için sıcaklık değerleri;

Boşta değerler -- Ekran kartı: 50 İşlemci: 40-45
Yükte değerler: Ekran kartı: 60-65 İşlemci: 50-55

Kasanın içini de göz önüne alarak acaba bir fan eklemesi yapmak gerekli midir, yoksa bu sıcaklıklardan endişe edecek bir şey yok mudur? Eğer fan eklemesi yapılmasını öneriyorsanız, uygun fiyata fan önerebilir misiniz?

Xigmatek marka bir kasam var, eğer mümkünse onun fanını mevcut sisteme ekleyebilir miyiz?

Bir başka bilgi ise, ısınma sorunu yük bindirecek bir oyun oynadıktan sonra oluyor ve geri gitmiyor, ama oyun vs. tarzı yük bindirecek bir şey yapmadığım sürece de ısınmıyor.

Son olarak da sistemi tam olarak yazayım:
  • Corsair Carbide Spec 01 600W PSU VS600
  • i5 8400
  • MSI GTX 1060 Aero ITX
  • Adata 8 GB 2133 MHz
  • MSI H310M VDH
SSD ve HDD arasındaki mesafe güvenli mi? İkisi de oldukça sıcak geldi elime ama programlar 30 derece gösteriyor ikisini de sabit olarak.

res3.jpg
res1.jpg
res2.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci ve ekran kartının tekrar soğumamasının sebebi, içeride biriken sıcak havanın dışarıya atılamamasından dolayıdır. Bu da güç bileşenlerinin daha fazla ısınmasına sebep olur. Belirttiğiniz kısımlar anlatıyor.
Üste ve arkaya dışarıya üfleyecek şekilde fan eklemelisiniz.

İşlemci ve ekran kartının tekrar soğumamasının sebebi, içeride biriken sıcak havanın dışarıya atılamamasından dolayıdır. Bu da güç bileşenlerinin daha fazla ısınmasına sebep olur. Belirttiğiniz kısımlar anlatıyor.
Üste ve arkaya dışarıya üfleyecek şekilde fan eklemelisiniz.
Merhabalar tavsiyeniz için teşekkürler, bana bu şekilde fan önerisi yapabilir misiniz? Sanırım exhaust ve intake diye ikiye ayrılıyor fakat mağazalarda nasıl ayırt edebilirim?

Bir diğer sorum ise anakartta yalnızca iki tane fan header var, birine CPU'nun fanı, öbürüne ise kasayla beraber gelen fan takılı. Duyduğuma göre çoğaltıcılar varmış, şu şekilde: Fan Çoklayıcı Y Pwm Kablosu 4303p Splitter 4 Pin Switch 3 Pin 3 - n11.com

Merakım anakart bunu destekler mi, yani bu elektrik yükünü? Bunu nasıl öğrenebiliriz?

Güç kaynağınızda boş yer var ise direk bağlantı da yapabilirsiniz aslında, diğer bi seçenek de sizin dediğiniz gibi fan çoklayıcı da olabilir. Anakartınızdaki fan takma yeri 3 pin mi 4 pin mi ?
Merhabalar, anakarttaki fan takma yeri 4 pin, fakat 3 pin de takılabiliyor sanırsam? Eski bilgisayarın arka tarafındaki fanı çıkartarak buna taktım (3 pinliydi), bahsettiğim yerlerdeki sıcaklıklar gittiği gibi genel sıcaklıklarda da düşüşler oldu. Tabii haliyle ön taraftaki fanı çıkarmak durumunda kaldım. Fan çoklayıcı alabilirim eğer anakart ikisini de kaldırabiliyorsa. Güç kaynağında boş yer olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Aynı kasaya sahibim. Soğutması standartta yetersiz bir kasa. Ben etkili soğutma için 2 tane egsoz fanı kullanıyorum. 120mm lik herhangi bir kasa fanı işinize yarayacaktır. Anakartınızda 1 tane daha kasa fanı slotu varsa fanı doğrudan oraya, yoksa adaptörle güç kaynağına bağlayabilirsiniz. En etkili soğutma yolu da arka çıkışa bağlamak oluyor.

Size kısaca tarif edeyim. Eğer acil değilse haftaya kendi sistemimi nasıl kurduğumu da fotoğraflarım. Öne ilave bir fan daha koydum. Kasa fanlarımdan yalnızca 1 tanesi anakarta bağlı, onu da ayırmayı düşünüyorum.
Güç kaynağınızın 4 pin çıkışları bu fanları fazlasıyla besler. Öndeki bütün fanları ve üste taktığım 1 fanı güç kaynağının aynı çıkışına bağladım. Arka çıkış fanı ise gücünü anakarttan alıyor. Kasa içi sıcaklığım 25 dereceyi hiç geçmedi şu ana kadar. Ancak size en büyük önerim öndeki fanı iptal etmemeniz olacak. Bu fan içeriye soğuk havayı basınçla üflüyor. Arkaya koyacağınız 1 fan genel olarak işinizi çözecektir. Biraz daha soğukluk isterseniz işlemci fanının üzerine (üst-arka) 1 tane daha çıkış fanı koyabilirsiniz. Bütün ısınma sorununuzun kalktığını göreceksiniz.

Size kısaca tarif edeyim. Eğer acil değilse haftaya kendi sistemimi nasıl kurduğumu da fotoğraflarım. Öne ilave bir fan daha koydum. Kasa fanlarımdan yalnızca 1 tanesi anakarta bağlı, onu da ayırmayı düşünüyorum.
Güç kaynağınızın 4 pin çıkışları bu fanları fazlasıyla besler. Öndeki bütün fanları ve üste taktığım 1 fanı güç kaynağının aynı çıkışına bağladım. Arka çıkış fanı ise gücünü anakarttan alıyor. Kasa içi sıcaklığım 25 dereceyi hiç geçmedi şu ana kadar. Ancak size en büyük önerim öndeki fanı iptal etmemeniz olacak. Bu fan içeriye soğuk havayı basınçla üflüyor. Arkaya koyacağınız 1 fan genel olarak işinizi çözecektir. Biraz daha soğukluk isterseniz işlemci fanının üzerine (üst-arka) 1 tane daha çıkış fanı koyabilirsiniz. Bütün ısınma sorununuzun kalktığını göreceksiniz.
Anakartta sadece 1 fan girişi var, doğruca PSU'ya takma işi nasil oluyor? Neye benziyor yani onun kablosu?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı