Kasada kaçak elektrik var

Reber3356

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba iyi Sosyaller. Bilgisayar kasamdan birkaç kez elektrik çarptı. Bunun üzerine kasada kaçak olduğu kabloların vs. kasaya temas ettiğini sanıp kasanın içini açıp kontrol ettiğimde bir sorun yoktu. Ardından kasayı kontrol kalemle kontrol ettiğimde birçok yerinde elektrik olduğunu gördüm. Sizce bu kadar elektrik olması normal mi?

Dosya Ekleri

• IMG_0202.jpeg
    IMG_0202.jpeg
    296 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_0201.jpeg
    IMG_0201.jpeg
    240,9 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_0200.jpeg
    IMG_0200.jpeg
    151,3 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_0199.jpeg
    IMG_0199.jpeg
    377,1 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba iyi sosyaller. Bilgisayar kasamdan birkaç kez elektrik çarptı. Bunun üzerine kasada kaçak olduğu kabloların vs. kasaya temas ettiğini sanıp kasanın içini açıp kontrol ettiğimde bir sorun yoktu. Ardından kasayı kontrol kalemle kontrol ettiğimde birçok yerinde elektrik olduğunu gördüm. Sizce bu kadar elektrik olması normal mi?

PSU marka model?

Merhaba iyi Sosyaller. Bilgisayar kasamdan birkaç kez elektrik çarptı. Bunun üzerine kasada kaçak olduğu kabloların vs. kasaya temas ettiğini sanıp kasanın içini açıp kontrol ettiğimde bir sorun yoktu. Ardından kasayı kontrol kalemle kontrol ettiğimde birçok yerinde elektrik olduğunu gördüm. Sizce bu kadar elektrik olması normal mi?
Evde topraklama var mı?

Binada topraklama doğru çalışıor mu? Ve kullandığınız priz topraklı mı?
Şu an prizi kontrol ettim. Topraklama kablosunun prize bağlı olmadığını fark ettim. Odadaki bu tesisat kutusunu kontrol ettiğimde topraklama kablolarının sadece birbirine sözde bağlanmış uçları kesilmemiş şekilde (yani boşta)

Şu an prizi kontrol ettim. Topraklama kablosunun prize bağlı olmadığını fark ettim. Odadaki bu tesisat kutusunu kontrol ettiğimde topraklama kablolarının sadece birbirine sözde bağlanmış uçları kesilmemiş şekilde (yani boşta)
Sebep bu işte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı