Kasada titreme sorunu

Flawsome

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bir sistemim var, sistemde daha önce de sorunlar yaşadım, şimdi de yeni bir sorun yaşıyorum. Sistem şöyle;
  • Intel Core i5 9400F.
  • MSI Z370A-PRO.
  • Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti Windforce.
  • Adata SX6000 PRO 512 GB M.2
  • Adata XPG Gammix D10 Dual 8x2 RAM
  • WD Caviar Blue 1 TB
  • FSP Hyper K 500 500W
  • FSP wındale 3 CPU Cooler
  • Kolink Stronghold kasa
  • 3X BITFENIX Spectre kasa fanı
Şu anki sorunum şu, PSU Coil Whine sebebiyle değişmişti, yeni PSU uzun süre sorun çıkarmadı, ama şu an kasamda bir titreme var. Gün geçtikçe artıyor artık açmaya korkuyorum açıkçası. PSU'dan gelip gelmediğinden emin değilim. Kasanın iki yan kapağını da çıkardım, çalışırken PSU'ya dokundum tam bir şey hissedemedim. Benim yapabileceğim bir şey var mı? Ya da garantiye göndereyim mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanlardan birisinde balans sorunu var. Çalışırken bile birer birer durdurarak sorunun hangisinde olduğunu tesbit edebilirsiniz. En spesifiki power fanı. Ben kalem le durdurarak tesbit etmiştim.
Ön fan, egsoz fan, işlemci fanı, power fanı, ekran kartı fanı...
Sorunluyu bulmak kolay çözümü de bir o kadar ucuzdur.

Titreme fandan veya çok bozuk bir HDD'den olabilir. Tüm fanları sökün (CPU Fan Dahil) ve sıra sıra takarak PC'yi çalıştırın. Titreme hangi fanı taktığınızda başlıyorsa sorun ondadır. Hiçbir fan takılı değilken bile titreme varsa PSU fanında veya HDD'de sorun vardır. Eğer öyleyse HDD'yi sökün öyle deneyin. Yine de titreme devam ediyorsa PSU sorunludur.

Problem kaynağını testip etmeniz gerek, ona göre yorum yaparsak daha mantıklı olur gibi ancak eğer fanlarda ise problem araya kauçuk koyarak giderebilirsiniz.

Denedim ancak bulamadım. Kasanın anakartın arkasının olduğu kapağı çıkardım, orda işlemcinin olduğu yerde biraz artıyor gibi geldi. İşlemci fanını durdurunca titreme devam ediyor. Yalniz bir kaç gündür azaldı gibi bilemiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı