Akılda kalması için görsel atayım, işaretlediğim kısımdaki plastik parçalar üfleyeceği yönü gösteriyor. Daha doğrusu arka kısmını gösteriyor. Genelde bu kısımda etiket ya da kapak olur.Eki Görüntüle 1660109
Öncelikle sağlıklı radyatör konumlandırmanız için aşağıya bir video sunuyorum.Bir de hocam aklıma şey takıldı. Radyatörün fanları ters duruyor gibi. Onların çalışma şekli farklımı oluyor. Merakımdan soruyorum. Çünkü diğer fanlarla aynı şekilde takılmış fakat bu içeri üflerken diğerleri dışarı üflüyor.
Eğer radyatör önünde kasada fan için yeterli alan yoksa fanları ellemeden direkt kasanın üstüne takın, üstteki fanları da arkası kasa içine bakacak şekilde kasa önüne takın.Benim de o yüzden aklıma takıldı. Radyatörün üstündeki fanın arkası radyatöre doğru bakıyor.
Eğer radyatör önünde kasada fan için yeterli alan yoksa fanları ellemeden direkt kasanın üstüne takın, üstteki fanları da arkası kasa içine bakacak şekilde kasa önüne takın.![]()
Yani radyatör kasanın dışında olsun.
Hayır tabii ki. Tüm ekipmanlar kasa içerisinde olacak. Kasa modelinizi söylerseniz net bir şey diyeyim. Kasanın üst tarafına hava üfleyen fanları söküp oraya radyatörü fanların yönünü değiştirmeden takmlısınız.
Hocam kasayı inceledim; yükseklik olarak bahsettiğiniz gibi üst tarafa monte etmek sıkıntı oluyor. Şöyle bir şey dikkatimi çekti. Kasanın ön paneli herhangi bir vida ile tutturulmamış yani sök tak bir parça.Kasa Cooler Master K500l. Üst tarafa radyatör+fan takınca anakartın üstüne denk geliyor.
Radyatör 25mm, fan 30Mm'e yakın. Yani toplam 55mm falan. Üst tarafta sadece fana yer var.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.