Kasadaki tüm fanların reverse fan olması sorun yaratır mı?

Soovny Boom

Decapat
Daha fazla  
Şu fanlardan almayı düşünüyorum Dragos LS300 V2 ancak düz olanları yok, hepsi reverse fan. Kasanın ön kısmına 2 alt kısmına 3 arka kısmına 1 ve üst kısma da 360mm sıvı soğutma gelecek. Alt ve ön kısımdaki toplam 5 fanı içeriye hava üfleyecek, arkadaki 1 fanı ve üstteki sıvı soğutmayı da dışarıya hava atacak şekilde ayarlayacağım.

Bütün fanlar reverse olursa ve sadece dışarıya hava atmaları için ters çevirsem herhangi bir sorun olur mu? Dışarı hava atılması için normal fan kullanmak zorunda mıyım yoksa tüm fanlarda reverse iş görür mü?

Hayır, reverse olanları olarak egzoz fanı kullanabilirsin.
Egzoz fanın sağlıklı hava akışı yapabilmesi için, normal için bütçe varsa onu alman daha iyi olur aslında.
@Soovny Boom
Anladım, ön 2 iki ve alt 3 olmak üzere reverse fan kullanıp içeri hava vereceğim. Arkadaki 1 normal egzoz fanı ve yukarıdaki sıvı soğutma da dışarı hava atacak. Teşekkür ederim.

Konumlandırma biçimine göre hava sirkülasyonu değiştirirsin ama bu sefer de fanların görüntüsü güzel görünmez. O fanlardan 9 adet aldım. Sanırım düz yaprağı yok; firmaya sordum stok yok diyor. Mecbur ben de egzos için Aliexpress'ten 2 adet şundan aldım vergiyle 1.150 liraya geldi:

IMG_20250701_201503.jpg
IMG_20250710_231807.jpg

Konumlandırma biçimine göre hava sirkülasyonu değiştirirsin ama bu sefer de fanların görüntüsü güzel görünmez. O fanlardan 9 adet aldım. Sanırım düz yaprağı yok; firmaya sordum stok yok diyor. Mecbur ben de egzos için Aliexpress'ten 2 adet şundan aldım vergiyle 1.150 liraya geldi:

Eki Görüntüle 2532229Eki Görüntüle 2532230
Senin kasa biraz kallavi, bana ön ve alt için sadece 5 fan lazım onlar da reverse olacak üste zaten sıvı soğutma gelecek egzoz için 1 fana ihtiyacım var ama aynı tipte düz yaprak fan bulamıyorum, var ama tanesi 1500-2000 TL arası Lian li gibi markalar satıyor. RPM ve tip olarak bulabildiğim en yakın düz yaprak fan bu sizce uygun olur mu? Gamepower Glacia

Senin kasa biraz kallavi, bana ön ve alt için sadece 5 fan lazım onlar da reverse olacak üste zaten sıvı soğutma gelecek egzoz için 1 fana ihtiyacım var ama aynı tipte düz yaprak fan bulamıyorum, var ama tanesi 1500-2000 TL arası Lian li gibi markalar satıyor. RPM ve tip olarak bulabildiğim en yakın düz yaprak fan bu sizce uygun olur mu? Gamepower Glacia
Benim üstte görülenler Lian Li mesela. Aydınlatması biraz daha cafcaflı onun. Ben egzosları özellikle Dragos fan ile uyumlu olsun diye aydınlatması ona benzer çizgili olanından aldım. Bu arada Dragos fanın yaprakları siyah Gamepower'ınki de aydınlatmalı olduğundan beyaz ve benim görseldeki gibi sırıtacak. Senin için sorun olmayacaksa alabilirsin ama ben estetiği bozmamak için mecburen benzer fan aldım. Çok saçma ama piyasada siyah ve düz yapraklı, çerçevesi aydınlatmalı fan yok. Olanlar da reverse fanlar hep. Dragos fanlarla aynı olsun istersen benim Aliexpress'ten aldığıma bakabilirsin 1 haftada geldi elime.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı