Kasadan bip sesi geliyor

HiwatariKai

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Üniversite Öğrencisi
Arkadaşlar eski kasalı bir bilgisayarım vardı yaklaşık 3 aydır çalıştırmadım. Sağlam bir şekilde kaldırmıştım en son. Şimdi çalıştırmaya çalıştığımda arka arkaya bip bip sesleri gelmeye başladı korktum fişini çektim direkt. Tekrar çalıştırmayı denediğimde bip sesi çıkmıyor fakat ekran gelmiyor. Klavye ve mouse da da ışık yanmıyor. Sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Birden fazla kısa bip sesi = Anakart arızası Sürekli bip = Güç Kaynağı arızası 1 Uzun bip = Bellek tazelemesinde hata 1 Uzun 1 Kısa bip = Anakart veya Bios arızası 1 Uzun 2 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (DIP switch) 1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası 2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC) 2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası 3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata 4 Kısa bip = Timer hatası 5 Kısa bip = İşlemci hatası 6 Kısa bip = Klavye(işlemcisi) hatası 7 Kısa bip = İşlemci hatası 8 Kısa bip = Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası 9 Kısa bip = Bios Rom hatası 10 Kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası 11 Kısa bip = Tampon Bellek hatası

Son düzenleme:
Arkadaşlar eski kasalı bir bilgisayarım vardı yaklaşık 3 aydır çalıştırmadım. Sağlam bir şekilde kaldırmıştım en son. Şimdi çalıştırmaya çalıştığımda arka arkaya bip bip sesleri gelmeye başladı korktum fişini çektim direkt. Tekrar çalıştırmayı denediğimde bip sesi çıkmıyor fakat ekran gelmiyor. Klavye ve mouse da da ışık yanmıyor. Sorun nedir?
Büyük ihtimalle BIOS pilinde sorun, değiştirip BIOS ayarlarını yapın.

Kaç bip sesi geliyor?
Net olarak.

Birden fazla kısa bip sesi = Anakart arızası Sürekli bip = Güç Kaynağı arızası 1 Uzun bip = Bellek tazelemesinde hata 1 Uzun 1 Kısa bip = Anakart veya Bios arızası 1 Uzun 2 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (DIP switch) 1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası 2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC) 2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası 3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata 4 Kısa bip = Timer hatası 5 Kısa bip = İşlemci hatası 6 Kısa bip = Klavye(işlemcisi) hatası 7 Kısa bip = İşlemci hatası 8 Kısa bip = Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası 9 Kısa bip = Bios Rom hatası 10 Kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası 11 Kısa bip = Tampon Bellek hatası
Büyük ihtimalle BIOS pilinde sorun, değiştirip BIOS ayarlarını yapın.
Kaç bip sesi geliyor?
Net olarak.
Kaç bip sesi geldiğini duyamadım endişelenip fişi çekmiştim hemen. Bip sesi sorunu genelde RAM kaynaklı oluyormuş. Çift RAM vardı. Önce yerlerini değiştirip çalıştırdım bilgisayarı aynı şekilde açılmıyordu hala. Sonra bir RAM i çıkartıp tek RAM ile çalıştırdım. Bilgisayar tek bip sesi ile açıldı klavyede ışık gözüktü bir kaç yazı çıktı devam etmek için F1 basın diyordu bastım fakat şu hatayı verdi ve daha ileriye gitmedi :

Dosya Ekleri

• DE3AA9AC-E42A-47BD-99B8-8EDE27838C4B.jpeg
    DE3AA9AC-E42A-47BD-99B8-8EDE27838C4B.jpeg
    26,9 KB · Görüntüleme: 52
Kaç bip sesi geldiğini duyamadım endişelenip fişi çekmiştim hemen. Bip sesi sorunu genelde RAM kaynaklı oluyormuş. Çift RAM vardı. Önce yerlerini değiştirip çalıştırdım bilgisayarı aynı şekilde açılmıyordu hala. Sonra bir RAM'i çıkartıp tek RAM ile çalıştırdım. Bilgisayar tek bip sesi ile açıldı klavyede ışık gözüktü birkaç yazı çıktı devam etmek için F1 basın diyordu bastım fakat şu hatayı verdi ve daha ileriye gitmedi:

Öncelikle BIOS'ta HDD görünüyor mu? Kontrol et. Eğer görünüyorsa ve boot edemiyorsa iştetim sistemi yüklü olan diske açılış önceliği vermeniz gerekir.

Birden fazla kısa bip sesi = Anakart arızası. Sürekli bip = Güç Kaynağı arızası. 1 Uzun bip = Bellek tazelemesinde hata. 1 Uzun 1 Kısa bip = Anakart veya Bios arızası. 1 Uzun 2 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (DIP switch) 1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası. 2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC) 2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası. 3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata. 4 Kısa bip = Timer hatası. 5 Kısa bip = İşlemci hatası. 6 Kısa bip = Klavye(işlemcisi) hatası. 7 Kısa bip = İşlemci hatası. 8 Kısa bip = Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası. 9 Kısa bip = Bios Rom hatası. 10 Kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası. 11 Kısa bip = Tampon Bellek hatası

Benim sistemim *sadece şarja takılı değilken açınca* 1 kere uzun 1 veya 2 de kere kısa bip sesi geliyor sorun ne olabilir?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı