Kasadan elektrik çarpıyor

KadirGN

Kilopat
Katılım
1 Kasım 2014
Mesajlar
3.946
Makaleler
4
Çözümler
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
HDMI kablosunu çıkardığımda elimle tutup elimi ekran kartının arkasına değdirinde sürekli olarak elektrik geçiyor elimden. Birkaç saniye tutamayacak kadar yüksek seviyede. Sorun neyde olabilir? Farklı monitörlerde de sorun aynı. Komple kasa değişikliği de yaptım. Topraklamada mı sorun vardır?

Kontrol kalemiyle kasada metal bir yere dokunduğumda sonuç bu oluyor:

1652684341277.png
 
Prizdeki toprak hattını kontrol eder misiniz? Ölçü aletinizin olmadığını varsayarak: Yapabileceğinizi düşünüyorsanız 220V bir lambayı faz ve toprak arasına bağlayın; lamba yanarsa topraklama var, kısık yada soluk yanarsa tam bir topraklama yok ve hiç yanmıyorsa topraklamanız hiç yoktur. Toprak hattı yoksa veya tam olarak işlevini yerine getirmiyorsa çarpılmanızın nedeni budur.
 
En iyisi elektrikçi çağırıp bir baktırmak en yakın zamanda.
Multimetreyle ölçüm yaptım. Değerler normal gözüküyor.
Faz - nötr 227 volt
Faz - toprak 227 volt
Nötr - toprak 1 volt

Evinde kontrol kalemi bulunan kişilerden ricam monitörle kasanın bağlantısını kesip kasanın metal yerlerinde veya anakart vidalarında kontrol kaleminin ışığı yanıyor mu diye kontrol edebilir misiniz?
Bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Topraklamada sorun yok gözüküyor. Daha önceki sistemlerimde de aynı sorun vardı.
Kulaklıklarda zamanla cızırtı sorunu oluşuyor.
Elektrikten kaynaklı yabancı forumlarda insanların yaşadığı input lag, görüntüde kasma hissiyatı gibi sorunları yaşıyorum.
Topraklamanın değeri normal çıkmasına rağmen neyden kaynaklanıyor olabilir anlayamıyorum.
EMI, radyo dalgaları vs. gibi şeylerden bahsedilmiş. Evin yakınlarında böyle bir şeye sebep olacak bir şey de yok.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı