Kasadan gelen sesi tespit etmek

stayinghome

Hectopat
Merhaba,

Bir sorum olacaktı. Yeni bir hazır sistem aldım. Sistem normal ve sessiz çalışıyor bir sıkıntı yok fakat kasanın içerisinden yaklaşık saatte bir (tam olarak saat aralığını henüz tespit edemedim) bir ses geliyor. Sesin neden geldiğini bir türlü anlayamadım. 1 saniyelik bir ses. İşlemci veya ekran kartından geldiğini sanmıyorum. Belki soğutucudan veya hard diskten geliyor olabilir diye tahmin ediyorum. Bu arada ses normal de olabilir yani olmaması gereken bir ses degildir ama bilemediğim için kafama takıldı.

İki sorum olacak.
1) Ses tabii seyrek bir şekilde geldiği için tam olarak tespit edilmesi zor ve ses çıktığı anda duyulması gerekiyor problemin anlaşılması için. Bu nedenle kasanın yanına telefon koyarak ses kaydı almaya çalıştım. Fakat kasada cam kapak olduğu için ses dışarıdan tam duyulmuyor (telefonu tam cama dayasam bile). Bu nedenle telefonu kasanın cam kapağını çıkararak diğer parçalara zarar vermeyecek şekilde içinde bir yere koyup ses kaydı almayı planlıyorum. Telefonu sistemin içine koyarsam acaba herhangi bir sıkıntı yaratır mı? Manyetik radyoaktivite vs.den dolayı? Bu arada telefonun Wi-Fi-Mobile data ve hattını tamamen kapatacağım kasaya koyarken. Sadece ses kaydı açık olacak. Ses kaydını da sistemi aldığım yerdeki teknik ekibe dinleteceğim.

2) Diğer sorum ise, bu sesin nereden geldiğini anlamaya yarayan bir program/yazılım yüklenebilir mi bilgisayara? Tam o sesin geldiği sırada mesela kayıtlarda bir şey değişiyorsa vs. Ses kaydından sesi dinleyip anlamak dışında bir çözüm var mı diye merak ediyorum.

Teşekkürler.

Sesi biraz tarif ederseniz biraz tahmin yürütebiliriz.
Valla haklisiniz da nasil tarif edecegimi de bilmiyorum, henuz yeni yeni duymaya basladigim icin ve ses de cok sik gelmedigi icin sesi unutabiliyorum. Harddiskten gelmeye daha yakin bir ses gibi geliyor yani sanki harddiskin icindeki diskin mekanik bir sesi veya disk okuyucunun sanki diskin uzerinde takilmasi gibi bir ses.

HDD'nin açılma sesi olabilir.
Bir ses kaydi atmaya calisacagim. Oradan bir bakip dinleyebilirseniz sevinirim.
Ses şu kayıttan ulaşabilirsiniz: 8-9. saniyede gelen bir ses.
Drive dışında nasıl göndereceğimi bilemedim link, aklıma drive geldi o yüzden oradan gönderdim.
Bir link data iletiyorum: SndUp | Post info
Sesi biraz tarif ederseniz biraz tahmin yürütebiliriz.
Sesi şu linkte bulabilirsiniz. 9. saniyede geliyor. SndUp | Post info
Ses yüksek ihtimalle hard diskten geliyor. Ayni sorun bende de var bilgisayarin calismasi boyunca çirçirrçirr otüp duruyor lanet.
HDD'nin açılma sesi olabilir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı