Kasadan gelen tak tak sesi

N3F3S

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, son 1 buçuk haftadır ara sıra kasamın PSU tarafından linkte atacağım sesler gelmeye başladı, sesin yerini tam tayin edemiyorum ama büyük ihtimal PSU taraflarından geliyor.
Öncesinde böyle bir sorun yoktu son 1 buçuk haftadır başladı, her zaman olmasa da günde bir iki kere geliyor PC'yi açıp kapadığım zaman gidiyor, kasamı ne yerinden oynattım ne de başka bir şey yaptım yani PSU'nun fanının bozulmaya yaklaştığına dair bir ibare de göremiyorum.
Sizce ne olabilir?
Ses:Corsair VS550

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani PSU'nun fanının bozulmaya yaklaştığına dair bir ibare de göremiyorum.

Daha nasıl bir ibare bekliyorsunuz hocam fanlardan birinden tak tak sesi geliyor diyorsunuz.

Fana kaçmış kıl vs olabilir kıl vs varsa sökmeye çalışın bunlar yoksa yine ses geliyorsa parçanın ne olduğu önemli.

PSU daysa siz girişmeyin tamire teknik servise gönderin ekran kartının garantisi devam ediyorsa yine ellemeyin.

Daha nasıl bir ibare bekliyorsunuz hocam fanlardan birinden tak tak sesi geliyor diyorsunuz.

Fana kaçmış kıl vs olabilir kıl vs varsa sökmeye çalışın bunlar yoksa yine ses geliyorsa parçanın ne olduğu önemli.

PSU daysa siz girişmeyin tamire teknik servise gönderin ekran kartının garantisi devam ediyorsa yine ellemeyin.
Psu ile ekran kartının garantisinin arasındaki bağı anlamadım hocam.
Haftaya hava kompresörü ile temizleyeceğim kasayı sizce o ara temizlerken PSU fanlarına ve PSU içine de hava tutayım mı?
Zaten PSU'yu 2020'de ikinci el olarak almıştım bu zamana kadar iyi dayandı herhalde.
Kasa temizliğinden sonra da aynı sıkıntıyı yaparsa değiştirmenin vakti gelmiş gibi o zaman.

PSU ile ekran kartının garantisinin arasındaki bağı anlamadım hocam.

Siz konunun yarısında sanırım PSU'dan geliyor sesler diye yazmıştınız.

Sesin yerini tam tayin edemiyorum ama büyük ihtimal PSU taraflarından geliyor.

Emin olmadığınız için ekran kartının fanlarından da geliyor olabilir diye yazdım.

Zaten PSU'yu 2020'de ikinci el olarak almıştım bu zamana kadar iyi dayandı herhalde.
Kasa temizliğinden sonra da aynı sıkıntıyı yaparsa değiştirmenin vakti gelmiş gibi o zaman.

Değişim değil ama fana yağlama yapabilirsiniz nasıl yapılır bilmiyorsanız bulaşmayın bence düzgün yapılmazsa PSU'nun içine damlama olabilir.

Siz konunun yarısında sanırım PSU'dan geliyor sesler diye yazmıştınız.

Emin olmadığınız için ekran kartının fanlarından da geliyor olabilir diye yazdım.

Değişim değil ama fana yağlama yapabilirsiniz nasıl yapılır bilmiyorsanız bulaşmayın bence düzgün yapılmazsa PSU'nun içine damlama olabilir.
Yok hocam ekran kartı fanları çalışmıyorken de ses geliyor hatta HDD kapalı iken de ses çıkıyor.
Yani yağlama mevzusunu hiç bilmiyorum ama kasayı kompresörle temizledikten sonra yine ses yaparsa imkanım olduğu zaman değiştiririm sanırım.
Birde PSU'ya yük bindiği zaman (AAA oyunlara girdiğimde) ses olmuyor ama günlük rutin işlerde ses çıkartıyor acaba düşük devirlerde bir şeye çarptığı için mi ses yapıyor ki?

Hocam PSU değiştirmekte fayda var bir sıkıntıda diğer parçalarada zarar verebilir ikinci el almadan önce ne kadar kullanılmış?
İkinci el aldığım arkadaş hazır kasadan söktüm Watt'ı bana yetmiyor demişti 2020'nin kış ayından beridir de sorunsuz ve sessiz kullanıyordum.
Kasayı temizledikten sonra da aynı şekilde ses verirse DeepCool Pk550D almayı düşünüyorum bunu da uygun fiyatla elimden çıkartırım sanırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı