Kasadan ses geliyor

A1a2g2

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Ryzen 5 2600x 3600mhz
Anakart: Asus B450m-K
Ram: Corsair Vengeance LPX 8GB (1x8GB) DDR4 3000MHz
Ekran Kartı: Asus PH-GTX1660TI-O6G
SSD: Toshiba OCZ TR200 480GB SSD Disk
Kasa: Corsair Carbide Spec Delta RGB 550W Tempered Glass Gaming Kasa
Bilgisayar birkaç saattir çalışıyor, çoğunlukla boş durdu ama bir iki saat oyun oynadım. Kasa patlayacakmış gibi brrr sesi çıkarıyor. Bir süre sonra kesiliyor ve yine başlıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde çalışırken ki sesi ile bu çıkan ses arasında bariz bir fark var kulaklık takarken bile ses geliyor öyle düşünün yani

Bilgisayar birkaç saattir çalışıyor, çoğunlukla boş durdu ama bir iki saat oyun oynadım. Kasa patlayacakmış gibi brrr sesi çıkarıyor. Bir süre sonra kesiliyor ve yine başlıyor.

Sakın kasaya falan vurmayın bunun hiçbir çözümü olmayacaktır. Kablolardan biri fanlardan birine temas ediyor olabilir, en iyi seçenek kasanın yan kapağını açıp çalıştırarak sesin nereden geldiğine bakmanız olacaktır. Sesin geldiği yeri belirtirseniz yardımcı olabiliriz.

Ek: Eğer kablolardan biri fanlardan birine temas ediyorsa zamanla aşınma ve yanma yapacaktır. Erken müdahale hayat kurtarır.

Nedir bu ustam, boşlukları biz mi dolduruyoruz?

Şu bilgileri yazın yolumuza öyle devam edelim.

1. Sistemdeki parçalar nelerdir? CPU-Z indirip kısaca bakabilirsin.
  2. Sistemde kaç adet fan olduğu.
  3. Sisteme termal bakım yapıldı mı? Yapıldıysa en ne zaman yapıldı?
  4. Sesin tam olarak hangi parçadan geldiği. Kasanın yan kapağını açıp dinleyerek bulmaya çalışın.

Ekran karti fanlarini kapatip acip bakar misiniz ses ekran kartindan mi geliyor? Genelde bu tarz konularin sonucu coil whine sesine cikiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı