Kasadan ses geliyor

Bilgisayar birkaç saattir çalışıyor, çoğunlukla boş durdu ama bir iki saat oyun oynadım. Kasa patlayacakmış gibi brrr sesi çıkarıyor. Bir süre sonra kesiliyor ve yine başlıyor.

Kasan hayali Supra olmak mi dostum fanları gobekteki yağ bitmiştir istersen değiştir istersen sıfır al https://www.akakce.com/kasa-fani/en...set-rainbow-led-sessiz-fiyati,1253450663.html sesi azalır işlemci fani da Dark X123 öneririm kucukse anakartin veya kasa Snowman M200.

Nedir bu ustam, boşlukları biz mi dolduruyoruz?

Şu bilgileri yazın yolumuza öyle devam edelim.

1. Sistemdeki parçalar nelerdir? CPU-Z indirip kısaca bakabilirsin.
  2. Sistemde kaç adet fan olduğu.
  3. Sisteme termal bakım yapıldı mı? Yapıldıysa en ne zaman yapıldı?
  4. Sesin tam olarak hangi parçadan geldiği. Kasanın yan kapağını açıp dinleyerek bulmaya çalışın.

İşlemci: Ryzen 5 2600X 3600MHz
Anakart: ASUS B450M K
RAM: Corsair Vengeance LPX 8 GB (1x8GB) DDR4 3000MHz
Ekran Kartı: ASUS PH-GTX1660 TI-O6G
SSD: Toshiba OCZ TR200 480GB SSD Disk
Kasa: Corsair Carbide Spec Delta RGB 550W Tempered Glass Gaming Kasa

Kasada 3 tane fan var
Termal bakım yapılmadı hiç
Şu anda ses yok ara sıra olduğu için bilmiyorum nereden geldiğini

Termal bakım yapılmadı hiç.
Şu anda ses yok ara sıra olduğu için bilmiyorum nereden geldiğini.

Sizin iş deneme yanılmaya kalıyor o zaman. Önce ön fanları denklemden çıkaralım. Bahsedilen "brrr" sesi cw tarzı bir ses veya rulman sesi olabilir. Kendim duymadığım için net konuşamam. Sisteminizde fanların devirlerini kontrol etmenize yarayacak bir programınız bulunuyor mu? Eğer bulunuyorsa onu kullanarak öndeki 3 fanı devre dışı bırakalım. Bir süre oyun testi yapın, sesin gelip gelmediğine bakın.

Bahsettiğim tarzda bir fan kontrol programınız bulunmuyorsa Fan Control ile ilerleyebiliriz.

Bunu indirip GPU ve CPU dışındaki fanları kapatalım. Bu durumda sistemde PSU fanı, ekran kartının fanı ve CPU fan dışında fan kalmamalı. Hala ses duyuluyorsa bu üçlüden şüphelenebiliriz sanırım.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bir şey fark ettim bilgisayarı açınca ses oluyordu ben de dediğiniz gibi içini acacaktim ama kasayı havaya kaldırınca ses kesildi. Bu ses neden olabilir ve böyle olması geçici bir sorun mu?

Arkadaşlar bir şey fark ettim bilgisayarı açınca ses oluyordu ben de dediğiniz gibi içini acacaktim ama kasayı havaya kaldırınca ses kesildi. Bu ses neden olabilir ve böyle olması geçici bir sorun mu?

Sistemde PSU alt tarafta mı? Bana PSU fanı gibi geldi bu son söylediğinizden sonra. Elektriksel bir durum yokmuş anladığım kadarıyla.

Sistemde PSU alt tarafta mı? Bana PSU fanı gibi geldi bu son söylediğinizden sonra. Elektriksel bir durum yokmuş anladığım kadarıyla.

Evet en altta PSU var.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı