Kasadan ses ve yanık kokusu geldi

Yer
Losgar
Bilgisayarda normal şekilde takılırken sanki bir şeyin havası iniyormuş gibi fıssss diye bir ses geldi sonra da yanık koktu. Bilgisayar kapanmadı ama ben hemen kapattım biraz bekledim tekrar açtığımda sorunsuz açıldı. Bu olay olduğunda sadece Opera açıktı, oyun falan oynamıyordum yani.

Bilgisayarda normal şekilde takılırken sanki bir şeyin havası iniyormuş gibi fıssss diye bir ses geldi sonra da yanık koktu. Bilgisayar kapanmadı ama ben hemen kapattım biraz bekledim tekrar açtığımda sorunsuz açıldı. Bu olay olduğunda sadece Opera açıktı, oyun falan oynamıyordum yani.

Özellikler ne markalarıyla beraber söyler misiniz?

PSU yanmış olabilir. Aynısını bende yaşadım PC'yi tekrar açmayın hemen bir bilgisayarcıya götürün.

Ekran kartı MSI RTX 3060. işlemci i5 11 ya da 12. nesil tam emin değilim. PSU da maalesef Frisby 500W.

Nedeni bulduk.

PSU yanmış olabilir. Aynısını bende yaşadım PC'yi tekrar açmayın hemen bir bilgisayarcıya götürün.

Nedeni bulduk.
Olabilir hocam ben zaten asla almazdım bu marka psu ama hediye gelmişti bilgisayar. Bir kaç ay içinde değiştirecektim zaten de beklediğimden az dayandı.

Benim PSU da Platoon sürekli fanı bozuluyor kendi elimle düzeltiyorum.
Psu bu. Sisteme zarar vermeden 1 ay daha kullanabilir miyim yoksa riske değmez mi?

Peki bu sorunu yaşamamak için alabileceğimiz önlemler var mı?
Sanırım tek önlem sorunu yaşamadan psu'yu değiştirmek.

PSU bu. Sisteme zarar vermeden 1 ay daha kullanabilir miyim yoksa riske değmez mi?

Sanırım tek önlem sorunu yaşamadan PSU'yu değiştirmek.

Riske asla değmez ekran kartını yakabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı