Kasalar neden bu kadar büyük?

Hocam MSI'ın çok küçük boyutlu kasaları oluyor ya, her şeyi sıkıştırıyorlar. Onlardan bahsetmiş sanırım.
Şunun gibi mi?

1612629937269.png

Ayrıca büyük kasa olması daha iyi. Daha fazla hava sirkülasyonu ve hava akışı sağlar.

Büyük evi soğutmak mı daha kolay küçük evi mi? Bence küçük evi, bu amaçla bu konuyu açmıştım.

Micro ATX anakartlı hazır sistemlere neden ATX koyuyorlar onu çözememiştim.

Büyük evi soğutmak mı daha kolay küçük evi mi? Bence küçük evi, bu amaçla bu konuyu açmıştım.

Bir soba 5 metrekare odayı mı daha çok ısıtır yoksa 50 metrekare odayı mı?

İçeride devamlı sıcaklık yayan parçalar var, sıcak hava dışarı atılana kadar kasanın boğulmaması için büyük kasa önemli.

Muhtemelen kullandığın bileşenlerin boyutu küçük olduğu için az yer kaplıyorlar. Benim kasam seninkinden daha büyük olmasına rağmen ekran kartının 30CM boyutunda ve 3 slot kaplıyor oluşu, anakartın ATX olması ve önde sıvı soğutma takılı olması kasanın içerisini sıkış tepiş gösteriyor.

@smithblacksmith Birileri belli ki fen derslerini boşlamış. Ortamdaki gaz moleküllerinin sayısı arttığı zaman ısı dağılımı daha kolay ve hızlı olur. Eğer ısı senin dediğin gibi küçük bir alana yayılsaydı bileşenler çok daha yüksek sıcaklıklara çok kısa sürede çıkardı.

Bir soba 5 metrekare odayı mı daha çok ısıtır yoksa 50 metrekare odayı mı?

İçeride devamlı sıcaklık yayan parçalar var, sıcak hava dışarı atılana kadar kasanın boğulmaması için büyük kasa önemli.

İşte alan küçüldükçe ısıtma veya soğutma işlemi de o kadar işe yarıyor.

Kasa küçük olsa eminim daha işlevsel bir şekilde soğuma işlemi olur.
@smithblacksmith Birileri belli ki fen derslerini boşlamış. Ortamdaki gaz moleküllerinin sayısı arttığı zaman ısı dağılımı daha kolay ve hızlı olur. Eğer ısı senin dediğin gibi küçük bir alana yayılsaydı bileşenler çok daha yüksek sıcaklıklara çok kısa sürede çıkardı.
İyi de fanlar bunu engelleyecek, fan olmayan ortam için geçerli söylediğiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı