Kasamı nasıl temizletmeliyim?

Ebubekir Solak

Hectopat
Yer
Belgique-Bruxelles
Merhaba arkadaşlar, bilgisayar kasamın içinde çok fazla toz birikti ve fanlar soğutamadığı için çok hızlı dönmeye başladı. Ben de kasamı tozlardan komple arındırmak istiyorum ancak parçaları çıkart temizle-tak compressor ile tozları dağıtmak falan, açıkçası kendime pek güvenmiyorum. Bu nedenle kendim yapmak istemiyorum. Bilgisayarcıya götürürsem ve yaparken bilgisayarı bozarsa bildiğim kadarıyla garanti bunu kapsamıyor. Kasamı risksiz bir şekilde nasıl temizletebilirim?

Eğer tanıdığınız, güvendiğiniz bilgisayarcı varsa götürün. Yoksa hiç gitmeyin. Bu video ile bence kendiniz bile yapabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

En iyisi kendin temizlemen olur. Basınçlı hava spreyi ya da kompresör, yüksek saflıkta izopropil alkol ve bir bez ile rahatlıkla temizleyebilirsin. Parçaları çıkarıp takma konusunu da Tecnhopat'ın YouTube kanalındaki sistem toplama videolarını izleyerek halledebilirsin.

İşinde bilgili bir bilgisayarcıysa temizlerken bozmaz. Bilgisayarınızın içerisindeki parçaları bilmiyorsanız parçaların bilgisayarcı tarafından değişme ihtimali var. Tabii işini düzgün yapan bilgisayarcılara lafım yok. Bence kendiniz araştırarak ve birazda kendinize güvenirseniz bu işin üstesinden gelirsiniz. Eğer temizleme işine girecekseniz macun değiştirmeyi unutmayın.

Merhaba arkadaşlar, bilgisayar kasamın içinde çok fazla toz birikti ve fanlar soğutamadığı için çok hızlı dönmeye başladı. Ben de kasamı tozlardan komple arındırmak istiyorum ancak parçaları çıkart temizle-tak compressor ile tozları dağıtmak falan, açıkçası kendime pek güvenmiyorum. Bu nedenle kendim yapmak istemiyorum. Bilgisayarcıya götürürsem ve yaparken bilgisayarı bozarsa bildiğim kadarıyla garanti bunu kapsamıyor. Kasamı risksiz bir şekilde nasıl temizletebilirim?
Seni çok iyi anlıyorum. Bir yıldan uzun süredir temizlememiştim ve ilk sistemim olduğu için elimi sürmeye korkuyordum. Bugün anneme dedim bilgisayarcıya götürelim temizletelim diye. Ama karar verirken de çok zorlandım. Baya düşündüm. Sonra yine güvenemediğim için vazgeçtim. Evimizde kompresör yok, soğuk üfleme ayarı olan saç kurutma makinesi de yok. O yüzden kuru bir bezle sildim. Fanları da kulak temizleme çubuğuyla tek tek sildim. Bir de kasanın dışındaki filtreleri sildim. Youtube'da birçok video var. Elimi sürmeye korktuğum için ve nasıl yapacağımdan tamamen emin olmak için neredeyse hepsini izledim ve daha yeni bitti temizleme işi. Cidden gözünde büyütecek hiçbir şey yok. Kuru bir bez ve kulak temizleme çubuğuyla bile olacak bir iş.

Genel konuşmak istemem ama "bilgisayarcı" olarak tanınan çoğu kişi "dolandırıcı" kısmına giriyor. Tanıdığınız bilgisayarcı vs. olsa bile götürmenizi önermem. Kendinizi korkutmayın. Çok fazla rehber ve video var hâli hazırda. Bunlara bakarak ve bilgi edinerek kolayca yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı