Kasamın RGB'sini kontrol edemiyorum

ozannnnnnnn

Femtopat
Bildiğim kadarıyla o anakartta RGB desteği yoktu. Kasanın kendi rgb kontrolcüsü olmalı. Vatan bilgisayar ile iletişime geçin isterseniz montajda belki takmayı unutmuş olabilirler.

Yeni bir kasa topladım (INTEL 10400-MSI RTX2060 SUPER VENTUS GPOC-B460M-A PRO-SEAGATE 1TB-KINGSTON 16GB - Vatan Bilgisayar). Fakat kasanın RGB fanlarının rengini kontrol edemiyorum. MSI Dragon Center yükledim ama eski sürümü destekliyor anakartım sanırım. Bir türlü mysthic Light'lı versionunu yükleyemedim. İclue da yükledim ama oradan da olmuyor, büyük ihtimal ile basit bir şey ama beceremedim :D.
Yazılım ile kontrol edemezsiniz. Kasanın içinde bir yerde fanların bağlandığı küçük bir kontrolcü olması gerek. Onun üzerindeki düğmeden modları değiştirebilirsiniz.

Merhabalar kasadanın ön kısmında bulunan fanlardan 2 adet kablo çıkmakta bunlardan 1 tanesi RGB için 3 tane fandan çıkan kabloların hepsi tek kabloya bağlanıp ucu da muhtemelen kontrolcüye bağlanmıştır. Bağlantısı nasıl yapılmış kontrol eder misiniz? Kontrolcüye yapılmış ise kontrolcü üstünden değiştirebilirsin. Bu bağlantı anakartına yapılmış olsaydı yazılım ile kontrol edebilirdin. MSI'ın sitesinden B460M-A PRO modeli için kullanım kılavuzuna baktığımda RGB desteğinin olduğunu görmekteyim JRGB1 (optional) olarak geçmekte yani yazılım üzerinden kontrol etmeniz mümkün sadece bağlantısını yapmanız lazım.

Merhabalar kasadanın ön kısmında bulunan fanlardan 2 adet kablo çıkmakta bunlardan 1 tanesi RGB için 3 tane fandan çıkan kabloların hepsi tek kabloya bağlanipucu da muhtemelen kontrolcüye bağlanmıştır. Bağlantısı nasıl yapılmış kontrol eder misiniz? Kontrolcüye yapılmış ise kontrolcü üstünden değiştirebilirsin. Bu bağlantı anakartına yapılmış olsaydı yazılım ile kontrol edebilirdin. MSI'ın sitesinden B460M-A PRO modeli için kullanım kılavuzuna baktığımda RGB desteğinin olduğunu görmekteyim jrgb1 (optional) olarak geçmekte yani yazılım üzerinden kontrol etmeniz mümkün sadece bağlantısını yapmanız lazım.

Merhabalar kasadanın ön kısmında bulunan fanlardan 2 adet kablo çıkmakta bunlardan 1 tanesi RGB için 3 tane fandan çıkan kabloların hepsi tek kabloya bağlanipucu da muhtemelen kontrolcüye bağlanmıştır. Bağlantısı nasıl yapılmış kontrol eder misiniz? Kontrolcüye yapılmış ise kontrolcü üstünden değiştirebilirsin. Bu bağlantı anakartına yapılmış olsaydı yazılım ile kontrol edebilirdin. MSI'ın sitesinden B460M-A PRO modeli için kullanım kılavuzuna baktığımda RGB desteğinin olduğunu görmekteyim jrgb1 (optional) olarak geçmekte yani yazılım üzerinden kontrol etmeniz mümkün sadece bağlantısını yapmanız lazım.

Cevabınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda bakacağım bağlantıya.
Anakartınızda herhangi bir RGB çıkışı bulunmuyor.

Kasada kontrolcü var mı ve fanlar kontrolcüye bağlı mı?

Ben bulamadım kontrolcüyü.
Jrgb diye bir giriş var ama bağlı bir şey yok.
Merhabalar kasadanın ön kısmında bulunan fanlardan 2 adet kablo çıkmakta bunlardan 1 tanesi RGB için 3 tane fandan çıkan kabloların hepsi tek kabloya bağlanıp ucu da muhtemelen kontrolcüye bağlanmıştır. Bağlantısı nasıl yapılmış kontrol eder misiniz? Kontrolcüye yapılmış ise kontrolcü üstünden değiştirebilirsin. Bu bağlantı anakartına yapılmış olsaydı yazılım ile kontrol edebilirdin. MSI'ın sitesinden B460M-A PRO modeli için kullanım kılavuzuna baktığımda RGB desteğinin olduğunu görmekteyim JRGB1 (optional) olarak geçmekte yani yazılım üzerinden kontrol etmeniz mümkün sadece bağlantısını yapmanız lazım.
JRGB girişini buldum. Nasıl bağlantısını yapacağım?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı