Kasanın Aşırı Isınması

Halil86

Kilopat
Daha fazla  
Herkese tekrar merhaba,

Yeni topladığım bilgisayarımı kullanmaya başlayalı 3-4 gün oldu. Cinema 4D'de bir saat kadar çalıştım, renderlar aldım vs. (standart eski laptopumda da yaptığım işlemler). Aklıma 4 gündür bir kere bile dönmeyen ekran kartının fanını kontrol etmek geldi, kapağı söktüm ekran k. fanı yine çalışmıyordu. Ekran kartlık bir iş yok ama elimi ekran kartının üst plakasına attıgımda ateş gibi yandıgını fark ettim. Odanın içerisi sıcak, soba var yakında, onun etkisi de olacaktır. Kasada (CoolerMaster K380) kendi fanı haricinde başka kasa fanı yok. İşlemcinin fanına elimi yaklaştırdıgımda ılık hava üflüyordu aşırı değil hisstirmiyordu bile. RAM'lerin dışı çok sıcaktı. Ekran kartının fanında sorun yok ama, Engine'dan elle rastgele ayarlayınca çalışıyor. İşlemci 52 derece ekran kartı 49 dereceydi. İşlemciyi AI Suitten Turbo moda aldım fanını. Bir anda dırırı diye sesler yükseldi hemen standarta döndürdüm. Sesin fandan geldiğinden emin değilim ama yüksek ihtimal öyle. Kasanın kendi fanından soğuk hava geliyor, PSU fanından soğuk hava geliyor sadece arka kısımda boş fan kısmı sıcak ve pencere bölümünün çerçevesi bile ısınmış .Açıkcası manuel bir değişiklik yapmaya korkuyorum. O yüzden sormak istedim. En ufak işlemde bu kadar ısınması normal mi sistemin? Kasada biri alta biri arkaya (bahsettiğim sıcak yer) biri pencereye olmak üzere üç fan takmak için yer var buralara fan takmalı mıyım? Tavsiye verirseniz çok sevinirim.

Teşekkür ederim.
Ryzen 7 1700 stok fan
Gigabyte 1050 Ti 4 GB G1

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı