Kasanın fanı temizlenmezse FPS düşer mi?

Avengerr

Centipat
Yer
Samsun
Kasayı 11 aydır temizlemedim. Kasanın içene baktığımda fan acayip tuz kaplamış. Şimdi temizlemessem FPS düşüşü yaşar mıyım? Tam tersi temizlesem FPS artışı yaşar mıyım?

Normal değil mi hocam? Arka planda GameLoop G HUB açık.

Pek bilgin yok gibi görünüyor. Gözetim altında bir bilgisayarcıya temizlettirebilirsin.

Kendin yapmak istiyorsan hava kompresörü kullanarak çok yakın mesafeden olmayacak şekilde temizleyebilirsin.

@Avengerr, temizlemeden önce MSI Afterburner ile bilgisayar yük altındayken kaç derece görebilirsiniz. Kullanmayı öğrenmeniz için rehber yolluyorum. Ona göre temizliğini yaparsınız. Bu arada o yolladığınız görev yöneticisindeki kısım kullanımını gösteriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kasayı 11 aydır temizlemedim. Kasanın içene baktığımda fan acayip tuz kaplamış. Şimdi temizlemessem FPS düşüşü yaşar mıyım? Tam tersi temizlesem FPS artışı yaşar mıyım?

Fan tozlanırsa bilgisayar ısınır. Bu da FPS düşüşüne sebep olur. En geç 6 ayda bir bakım yapın denilmekte. Bulunduğun ortam çok tozlu bir yerse 3-4 ayda bir de temizlik yapabilirsin.

Hocam bellek normalde kaç olması gerekiyor?

Hocam bellek normalde kaç olması gerekiyor?

Kullandığınız ve arkada çalışan uygulamalara göre değişen bir durum. Bende bu değer %20 civarında.

Dediğim gibi o kısım kullanımını gösteriyor, sıcaklıkla ilgisi yok. Aşağıda ki program sayesinde -gerekli şeyleri destekliyorsa- RAM sıcaklığınızı inceleyebilirsiniz.

Eğer sıcaklığa bağlı ısınma çok artıyorsa FPS düşer. Hatta başka sorunlarda çıkar, düzenli temizlemek iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…