Düzenli olarak temizlemeniz gerekiyor. Zamanla sıcaklıkların artmasına sebep olabilir.
Sıcaklıklar dengede kalmalı, çok artarsa FPS düşüşü ve daha birçok sorun yaşayabilirsiniz.
Hocam RAM'ler 43 dereceye çıkmış.
Normal değil mi hocam? Arka planda GameLoop G HUB açık.
Kasayı 11 aydır temizlemedim. Kasanın içene baktığımda fan acayip tuz kaplamış. Şimdi temizlemessem FPS düşüşü yaşar mıyım? Tam tersi temizlesem FPS artışı yaşar mıyım?
Pek bilgin yok gibi görünüyor. Gözetim altında bir bilgisayarcıya temizlettirebilirsin.
Kendin yapmak istiyorsan hava kompresörü kullanarak çok yakın mesafeden olmayacak şekilde temizleyebilirsin.
@Avengerr, temizlemeden önce MSI Afterburner ile bilgisayar yük altındayken kaç derece görebilirsiniz. Kullanmayı öğrenmeniz için rehber yolluyorum. Ona göre temizliğini yaparsınız. Bu arada o yolladığınız görev yöneticisindeki kısım kullanımını gösteriyor.
Hocam bellek normalde kaç olması gerekiyor?
Kullandığınız ve arkada çalışan uygulamalara göre değişen bir durum. Bende bu değer %20 civarında.
Dediğim gibi o kısım kullanımını gösteriyor, sıcaklıkla ilgisi yok. Aşağıda ki program sayesinde -gerekli şeyleri destekliyorsa- RAM sıcaklığınızı inceleyebilirsiniz.
RAM sıcaklık değerini ölçmek
Hep merak etmişimdir. RAM'lerin sıcaklık değerini ölçen bir program var mıdır?www.technopat.net
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.