Kasanın içerisinden gelen kırılma sesi

Makaleler
2
Daha fazla  
10 dakika önce oldu. Başlıkta bahsettiğim olay webde sörf yaparken gürültülü şekilde bir "çat" sesi geldi.
Şöyle daha rahat anlarsınız ucuz Çin Mali sert plastiki elinizde kırdığınızı düşünün, aynı o ses geldi. PC'de sorun yok kasayı açtım baktım düşen, çarpan bir şey yok. Ekran kartı maksimum 40 dereceydi, işlemci de en fazla 50 olsun, lehim falan mı attı acaba anlamadım. Harddisk 5 yıllık var. Ses HDD'den gelmiş olabilir mi acaba?

Kabloları kontrol ettim tekrar güç kaynağından gelen her pini, HDD sorunsuz çalışıyor şuan, güç kablosu sağlam, fanlarımız sağlam.
Bir de belirteyim bilgisayar tam 4 yıldır sorunsuz çalışıyor. Fiziksel bir ses nasıl gelebilir yani herşey tam oturmuş durumda. Anlayamadım ben de.

Sadece bir kere geldi ise aldırış etmeyin. Devam ederse sıkıntı var demektir hocam. Kasadan geldiğine emin misiniz?
Masanın sol altından geldi duvar ve kasadan başka birşey yok orada, kedidir diyecem ama o sıra kedi de kucağımda uyuyordu. Duvar ile arasında birşey de yok. Bozuk para, çöp vs.

Şimdi de bir kesik titreme sesi geldi. Sanırım HDD'nin sonu geliyor.
HD Tune programında bir sorun gözükmüyor. Bu satırı yazarken bir gıcırdama sesi daha geldi. Çok kısık seste gerginleşme sesi geliyor. Bir metal çok ısındığında ergime olur da sesler çıkartır ya ona benziyor. HD Tune programı ise 36 derece diyor HDD için.
1607466751195.png
1607466628572.png

1607466601949.png
1607466901328.png

Son düzenleme:
Masanın sol altından geldi duvar ve kasadan başka birşey yok orada, kedidir diyecem ama o sıra kedi de kucağımda uyuyordu. Duvar ile arasında birşey de yok. Bozuk para, çöp vs.

Şimdi de bir kesik titreme sesi geldi. Sanırım HDD'nin sonu geliyor.
Program ile sağlık durumuna bi bakın isterseniz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı