Kasanın İçini Temizlemek Performansa Etki Eder Mi?

22913

Kilopat
5 yıldır kullandığım masaüstü bilgisayarımda hız sorunu yaşıyorum. İsterseniz öncelikle özelliklerini belirteyim.
Amd Phenom II X4 955 3.2GHZ
4 GB cl7 1600mhz ram
GTX 650Ti Boost 2 GB 192 Bit
500 GB Seagate 7200 RPM
Gigabyte UD-3H tarzında bir ismi vardı ama anakart modelini hatırlamıyorum.
Kasa Aerocool 650watt
Bilgisayarı ilk aldığımda 28 sn'de açılıyordu. Tabi zaman geçtikçe hızı yavaşladı. 5 yılın sonunda 1 dk'den fazla bir sürede kendine geliyor. 5 yıldır içini temizlemiyorum. Ekran kartını yeni değiştirdim 3 ay oldu. Eskisi gtx270'di.
Uzun lafın kısası sormak istediğim soru şudur ki, bilgisayarımın içini temizlesem hızı artar mı ?
Fark edilir derecede katkı sağlar mı ?
Not: SSD 1 ay sonra almayı düşünüyorum.

1. İşlemci termal macununu yenilemek çok önemli.
2. Kasanın içini temizlemek hava sirkülasyonunu artırır ve sıcaklığı azaltır. Performansı artırır.
3. Sisteminiz çöpe dönmüş olabilir. Önemli dosyalarınızı yedekleyip format atabilirsiniz.
4. İşletim sisteminiz W7 veya W8 değil ise iki işletim sisteminden birini kurabilirsiniz.
5. Eski ekran kartınızı ne yaptınız?

1. İşlemci termal macununu yenilemek çok önemli.
2. Kasanın içini temizlemek hava sirkülasyonunu artırır ve sıcaklığı azaltır. Performansı artırır.
3. Sisteminiz çöpe dönmüş olabilir. Önemli dosyalarınızı yedekleyip format atabilirsiniz.
4. İşletim sisteminiz W7 veya W8 değil ise iki işletim sisteminden birini kurabilirsiniz.
5. Eski ekran kartınızı ne yaptınız?
Bilgisayarım açılmıyor diye tamire götürdüğümde ekran kartının ömrünün dolduğunu söylediler.
Çekmeceye koydum duruyor. Macun değiştirdiler yine de çalışmadı.
Win7 ultimate kullanıyorum. Mesajınız için teşekkürler hepsini uygulamaya çalışacağım ancak bir sorum var. Termal macunu nasıl yenileyeceğim ? Hiçbir bilgim yok.

Ekran kartınız çok işime yarardı. :) 7300SE kullanıyorum.
Google'a termal macun değişimi, termal macun sürme gibi cümleler yazarak rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

5 yıldır temizlenmiyorsa içerisi kötü durumdadır. Hava tutturmanızı öneririm ama maske takmayı unutmayın. :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı